Politie Zaanstreek-waterland

Bestuurder met slok op twee keer aangehouden

Zaandam, 12-01-2009 o Zaandam, 10 januari, 04:38 uur - Op de A. F. D. Savornin Lohmanstraat werd zaterdagochtend vroeg een 29-jarige man uit Amsterdam aangehouden.

De automobilist, die op de terugweg was van een feestje, had de alcohollimiet twee keer overschreden en reed bovendien met een ongeldig verklaard rijbewijs. De bestuurder was vorig jaar ook al eens aangehouden omdat hij veel te veel gedronken had. Omdat de man vervolgens niet had deelgenomen aan de verplichte EMA cursus (Educatieve Maatregel Alcohol in het verkeer) had het CBR het rijbewijs van de man ongeldig verklaard.

Korte tijd nadat de Amsterdammer was heengezonden, zagen agenten de man in de Czaar Peterstraat opnieuw in zijn auto rijden. De man werd weer aangehouden en deze keer werd zijn auto in beslag genomen. De bestuurder verklaarde dat hij zijn auto ergens anders had willen parkeren. Vrienden hadden de auto aan moeten duwen waarna de auto pas wilde starten. De accu was leeg omdat de passagiers, tijdens het verhoor van de bestuurder, in de auto naar de radio hadden zitten luisteren.