Politie Kennemerland

Persberichten 12 januari

Kennemerland, 12-01-2009

Twee verdachten aangehouden voor inbraak
HAARLEM, 11 januari - Politiemensen hielden omstreeks 01.00 uur, na een inbraakalarm, twee jongemannen aan op de Ijsbaanlaan. Het tweetal, Haarlemmers van 19 en 20 jaar oud, zaten op het dak van het ijsbaangebouw toen de politie arriveerde. Het inzetten van een politiehond die op basis van sporen op zoek was naar de verdachten, was reden voor hen zich snel over te geven. De hond vond daarnaast een schroevendraaier in de buurt van het gebouw. Het vermoeden is dat deze aan een van de verdachten te koppelen is. De verdachten, die onder invloed van alcohol verkeerden, zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor.

Inbraak bij juwelier
BADHOEVEDORP, 12 januari - Politiemensen stelden omstreeks 02.30 uur direct een onderzoek in na een melding dat er werd ingebroken bij een juwelierszaak. Eenmaal aangekomen bleek een complete ruit uit een kozijn verwijderd te zijn. In de zaak waren enkele vitrines kapot geslagen. Er zijn met name horloges, maar ook andere sieraden weggenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.

Mensen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben, wat de politie kan helpen bij het oplossen van deze zaak, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoofddorp, via 0900-8844.

Aanrijding met letsel
NIEUW-VENNEP, 11 januari - Op de kruising Eugenie Previnaireweg met de Westerdreef ontstond omstreeks 20.00 uur een aanrijding waarbij een auto en een bromfiets betrokken waren.

De bromfietsbestuurder en zijn passagiere, 18 en 15 jaar oud en afkomstig uit Nieuw-Vennep, raakten gewond en zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Man aangehouden voor misbruik 112
OVERVEEN, 10 januari - Politiemensen hielden omstreeks 15.00 uur een man aan voor het herhaaldelijk zonder reden bellen met het alarmnummer 112 en 0900-8844. De 52-jarige inwoner van Overveen verkeerde onder invloed van alcohol. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor.

Jeugdige verdachten aangehouden voor autoinbraak HAARLEM, 12 januari - Politiemensen stelden omstreeks 01.30 uur na een melding dat er in een auto in de Sumatrastraat werd ingebroken een onderzoek in. Op basis van signalement werden twee verdachten, Haarlemmers van 14 jaar oud, in de Generaal Bothastraat aangehouden. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor. Hun ouders zijn in kennis gesteld. De politie is nog op zoek naar twee andere jongens, die mogelijk ook betrokken zijn in de zaak.

Aanhoudingen na vechtpartij op het ijs
HAARLEM, 11 januari - Politiemensen stelden omstreeks 14.00 uur, naar aanleiding van een melding dat er onenigheid was op het ijs aan de Kloppersingel, een onderzoek in. Daar bleken twee Haarlemmers van 16 jaar oud onenigheid te hebben. Toen deze twee door de politie gescheiden werden, bemoeide een 33-jarig familielid van een van de twee zich met de situatie. De agenten vroegen deze man zich te legitimeren, wat hij weigerde. Vervolgens werd hij aangehouden. De man verzette zich tegen zijn aanhouding, waarna een worsteling ontstond. Omstanders bemoeiden zich verbaal met de aanhouding. De verdachte raakte als gevolg van zijn verzet licht gewond in zijn gezicht, hij werd hiervoor behandeld. Uit getuigenverklaringen bleek dat een van de Haarlemmers die in eerste instantie betrokken was bij de onenigheid, even daarvoor iemand had mishandeld. Hij is vervolgens ook aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Fietsverkeerscontrole gehouden

HAARLEM, 12 januari - Politiemensen hielden tussen 07.30 en 08.30 uur op de Jansweg en de Kruisweg een verkeerscontrole gericht op fietsers. Van de 600 passerende fietsers reden er 3 door rood en voerden 18 geen verlichting. Betrokkenen kregen een proces-verbaal.