Ouders zoeken oppas vaker online

12/01/2009 15:34

Zoekoppas.nl

Steeds meer ouders maken gebruik van internet om een oppas voor hun kinderen te vinden. Dit constateert de oppassite Zoekoppas.nl. Sinds de start, drie jaar geleden, hebben al 15.000 ouders de site gebruikt om een oppas te zoeken.

Volgens Zoekoppas.nl zoeken steeds meer ouders online, omdat ze op die manier veel sneller een oppas kunnen vinden dan via traditionele advertentiemethoden, zoals de krant of het prikbord in de supermarkt. "De online advertenties leveren vaak dezelfde dag nog reacties op en de respons is groot. Daarnaast hebben ouders veel meer controle, omdat ze ook zelf kunnen zoeken in een groot bestand van oppassers."

Dilemma

Het vinden van een goede oppas stelt veel ouders voor een dilemma. Ze hebben vaak haast met het vinden van een oppas, terwijl ze toch een weloverwogen en zorgvuldige keus willen maken aan wie ze hun kinderen toevertrouwen. In dat geval is het belangrijk om snel veel kandidaten te vinden, zodat er genoeg tijd overblijft voor een grondig selectieproces.

Oppassers massaal online

Voor veel jongeren is internet het belangrijkste medium om een oppasbaantje te zoeken. Inmiddels hebben zich ruim 33.000 oppassers aangemeld. Daardoor kunnen ouders via internet zoeken in een grote groep potentiële oppassers in hun eigen regio en hen zelf proactief benaderen. Zoekoppas.nl verwacht dan ook dat het aantal ouders dat via de site een oppas zoekt in de komende jaren alleen maar verder zal toenemen.





http://www.zoekoppas.nl

http://www.zoekoppas.nl