Politie Drenthe

Maandag

Assen, 12-01-2009

Verdachte personen met inbrekerswerktuigen

ASSEN In de nacht van zondag op maandag hield de politie twee Roemenen van 23 en 26 jarige aan. De mannen zaten in een auto die op een parkeerplaats aan de Weierstraat in Assen stond. Een getuige belde de politie omdat hij het gedrag van de mannen erg verdacht vond. In en rond de auto vond de politie o.a. een accuboormachine en een ijzerzaag. Hierop zijn de mannen aangehouden voor overtreding van de Algemene Plaatselijke Verordening van Assen waarin o.a. staat dat het verboden is tussen 22.00 en 06.00 uur op de weg te vervoeren of bij zich te hebben lopers, valse sleutels, touwladders, lantaarns of enig ander gereedschap, voorwerp of middel, dat ertoe kan dienen zich onrechtmatig de toegang tot een gebouw of erf te verschaffen, onrechtmatig sluitingen te openen of te verbreken, diefstal door middel van braak te vergemakkelijken of het maken van sporen te voorkomen. De twee verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. (08-002879)

Boete voor doorrijden na ongeval

EMMEN Een 43 jarige vrouw uit Emmen heeft voor het doorrijden na een aanrijding een boete gekregen van 250,-. Ook zal ze een omvergereden lantaarnpaal moeten betalen. Met de auto van de vrouw is in de nacht van zaterdag op zondag op de Boslaan in Emmen een lantaarnpaal omvergereden. De politie kwam de auto en de eigenaresse op het spoor door een kentekenplaat die achterbleef op de plaats van het ongeval. De vrouw werd s nachts niet thuis aangetroffen. Zondag meldde zij zich na een telefoontje van de politie op het politiebureau. Volgens de vrouw had zij de auto bestuurd en had ze de controle over het stuur verloren doordat ze met de radio bezig was. (09-002745)

Met auto tegen boom

MEPPEL Een 43 jarige vrouw uit Steenwijk botste zondagavond op de Steenwijkerstraatweg in Meppel met haar auto tegen een boom. De vrouw verloor de macht over het stuur. Omdat ze gedronken had is ze door de politie aangehouden. Na het ondergaan van een ademanalyse (uitslag nog niet bekend) en het afleggen van ene verklaring is ze weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (09-002862)

Auto op het ijs

BEILEN Door een wat te abrupte stuurcorrectie belandde zondagavond een 29 jarige inwoner van Beilen met zijn auto op het ijs van de Beilervaart. De man vluchtte snel uit zijn auto waardoor deze met draaiende motor en de verlichting met op het ijs bleef staan. Het ijs was sterk genoeg om de auto te dragen. Een bergingsbedrijf takelde het voertuig weer keurig netjes op de kant waarna de bestuurder zijn weg kon vervolgen. (09-002864)

Babbeltruc

ZUIDLAREN Twee nog onbekende vrouwen hebben zaterdagavond een 79 jarige vrouw uit Zuidlaren bestolen van een geldkistje met daarin o.a. haar bankpas. De beide vrouwen kwamen bij het slachtoffer aan de deur met het verhaal dat ze van Thuiszorg waren en kwamen kijken of de vrouw zich nog wel kon redden. De vrouw liet ze binnen en nadat ze het huis geïnspecteerd hadden vertrokken de twee. Later op de avond werd de vrouw gebeld door iemand die namens haar bank belde en i.v.m. nieuwe bankpasjes haar pincode moest hebben. Ondanks de argwaan van de vrouw gaf ze deze uiteindelijk toch. Zondag ontdekte ze dat haar geldkistje verdwenen was. Ze deed toen aangifte bij de politie. Het is nog niet bekend of er geld van de rekening van de vrouw is gehaald. De politie stelt een onderzoek in naar de beide dames. Ze zijn vrij jong (tussen de 18 en 25 jaar) hebben een getinte huidskleur en waren modern gekleed. Ze spraken ABN. (09-002844)

Gewond door mes

EMMEN In het asielzoekerscentrum aan de Wilhelmsweg in Emmen raakte zondagavond een 28 jarige bewoner gewond. Hij werd met een mes geraakt in een arm en rug. Hij raakte licht gewond en hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. Een 33 jarige centrumgenoot wordt verdacht van het toebrengen van dit letsel en hij is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De politie onderzoekt de toedracht en de aanleiding. (09-002855)

Schuur uitgebrand

ZWARTEMEER Een grote schuur achter een woning aan de De Panden in Zwartemeer brandde in de nacht van zondag op maandag helemaal uit. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De Forensische Dienst van de politie stelt nog een nader onderzoek in. (09-002876)

Verkeerscontroles week 2

Politie Drenthe controleert structureel het verkeer op de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Gaat de snelheid omlaag dan wordt een weg veiliger.

Gordelcontrole

Op woensdag 7 januari heeft de politie in de hele regio het verkeer gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Hierbij zijn zeven bestuurders bekeurd. Daarnaast is één bestuurder bekeurd voor het niet dragen van de helm, drie voor het niet handsfree bellen en tien voor het overschrijden van de toegestane maximum snelheid.

Uit onderzoek is gebleken dat slechts 63% van de passagiers achter in een auto de autogordel draagt. Van kinderen onder 12 jaar zit 30% zonder gordel of beveiligingsmiddel in de auto. Het dragen van een autogordel reduceert het risico op letsel met 40%. In combinatie met een airbag wordt dit 50%.

Snelheidscontrole N375

Zoals aangekondigd is vrijdag 9 januari op de N375 van Pesse naar Meppel een snelheidscontrole gehouden. Gedurende de radarcontrole in de buurt van Pesse passeerden 1119 bestuurders. 336 hiervan waren in overtreding. De maximum toegestane snelheid op dit weggedeelte is 80 km/uur. Vier bestuurders reden zelfs harder dan 130 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 158 km/uur. Alle bestuurders krijgen een bekeuring of een dagvaarding thuis.

Controles deze week

Controleren gebeurt op basis van onderzoeksgegevens over de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Hieruit zijn voor ieder speerpunt (snelheid, alcohol, roodlicht, helm, gordel) de meest verkeersonveilige weggedeelten geselecteerd waar Politie Drenthe structureel controleert. Als verkeersdeelnemer kunt u invloed op de verkeersveiligheid uitoefenen door de verkeersregels na te leven. Weten waar Politie Drenthe deze week controleert? Kijk opwww.verkeershandhaving.nlbij controles.

Samen kunnen we werken aan een veiliger verkeer. Gesnapt?!

Voor meer informatie over deze berichten of om in contact te komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe kunt u contact opnemen met telefoon 0592-451280