Gemeente De Ronde Venen


Genomineerden voor sportprijzen bekend

In De Meijert vindt vrijdag 23 januari voor de tweede keer het Sportgala van De Ronde Venen plaats. Tijdens het gala wordt bekend gemaakt wie zijn verkozen tot sportman, -vrouw, -ploeg en -talent van het jaar 2008 van De Ronde Venen. Het Sportgala begint om 19.30 uur.

Het Sportgala is een feestelijke bijeenkomst waarin sporters en sportverenigingen in het zonnetje worden gezet. De gemeente vindt het belangrijk sport in zijn algemeenheid en sporters en teams in het bijzonder onder de aandacht te brengen aangezien het beoefenen van sport gezond is en sportverenigingen een belangrijke sociale rol vervullen.

Tot begin december 2008 konden inwoners en sportverenigingen namen van kandidaten en teams aandragen die wat hen betreft in aanmerking komen voor een van de titels. Een jury met daarin onder andere sportjournalisten van lokale en regionale media, TMF-dj Jeroen Post en onder voorzitterschap van wethouder Ingrid Lambregts, heeft uit de kandidaten voor de categorieën sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent ieder drie genomineerden geselecteerd.

Genomineerden

Bij de sportvrouwen gaat de strijd tussen de hardloopsters Jolanda ten Brinke en Agnes Hijman. Zij zijn samen met voetbalster Anouk Hoogendijk genomineerd.

Ook bij de mannen is een hardloper genomineerd, Michael Woerden, de winnaar van vorig jaar. Hij ondervindt deze keer concurrentie van zeiler Daan Versteeg en motorcrosser Alexander de Haan.

Bij de talenten zijn de wielrenner André Looij, turner Dylan Brugman en kanovaarder Nico Klessens als genomineerden nog in de race voor de titel. Deze prijs wordt mede mogelijk gemaakt door Laco.

Bij de genomineerden voor de titel Sportploeg van het jaar is de zeilsport goed vertegenwoordigd. Het team dat in de RS Feva klasse vaart (Jodie van Senten en Stan Heijnen) en het Sharpie team (Tom Weller en Jeroen van Veen) nemen het in deze categorie op tegen het tennisteam jongens 1 van TVM (Bas Boelhouwer, Luc Taal, Patrick Prins, Rix Ronday, Quinten Limburg). Deze prijs wordt mede mogelijk door de Rabobank.

Tijdens het Sportgala worden, net als vorig jaar, ook de Lifetime Achievement Award en de stimuleringsprijs (mede mogelijk gemaakt door Brouwer Transport) uitgereikt. De prijsuitreikingen lopen als rode draad door het gala. Maar tijdens het evenement wordt ook teruggeblikt op sportieve hoogtepunten van 2008 en is er sportief entertainment. Dit alles wordt omlijst met een muzikaal programma.

Voor de organisatie is het van belang om te weten wie er aanwezig zullen zijn. Belangstellenden worden verzocht zich aan te melden via b.bokkes@derondevenen.nl of 0297-291651.