Friese waterschappen

geïnstalleerd

Nieuw bestuur Wetterskip Fryslân geïnstalleerd

maandag, 12 januari 2009

Op donderdag 8 januari 2009 zijn de 25 bestuursleden van het nieuwe algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân geïnstalleerd. De bestuursleden legden ook de eed af. Na de installatie gingen direct de besprekingen over het bestuursprogramma voor de jaren 2009-2012 van start. Het AB benoemde ook de vier leden van het nieuwe dagelijkse bestuur.

Nieuwe bestuursleden WF leggen de eed af

Het nieuwe dagelijks bestuur van Wetterskip Fryslân bestaat uit:


* Roel de Jong (Water Natuurlijk) portefeuilles: oevers en kaden, financiën en belastingen. De Jong is tevens loco-dijkgraaf.
* Aaltje Rispens (geborgde zetels ongebouwd), portefeuilles watersysteembeheer in het landelijk gebied

* Wietze de Haan (PvdA), portefeuilles: stedelijk waterbeheer en beheer van de waterzuivering.

* Harry Boon (CDA), portefeuilles: primaire waterkeringen en muskusrattenbestrijding en Waddeneilanden.

Voorzitter van het dagelijks bestuur is dijkgraaf Paul van Erkelens (tevens voorzitter). Zijn portefeuilles: communicatie en bedrijfvoering.

Het nieuwe DB van Wetterskip Fryslân met (van links naar rechts, eerste rij) Wietze de Haan, Aaltje Rispens, dijkgraaf Paul van Erkelens en Harry Boon. (Achterste rij) Roel de Jong en secretaris-directeur van Wetterskip Fryslân Micha van Akkeren.

De eerstvolgende vergadering van het algemeen bestuur is op 10 februari. De vergaderingen van het bestuur vinden niet meer plaats op de middag, zoals gebruikelijk, maar op de avond. Over het tijdstip wordt binnenkort beslist.