NEN


Europees normalisatieproject over diensten van chiropractoren

maandag 12 januari 2009, 14:58

Het Oostenrijkse Normalisatie Instituut heeft een voorstel ingediend om de kwaliteitseisen van diensten van chiropractoren op Europees niveau te standaardiseren.

Chiropractie is een wetenschappelijke, manuele geneeswijze die zich bezighoudt met diagnose, behandeling en preventie van functiestoornissen in het bewegingsapparaat en zenuwstelsel en de daarmee gepaard gaande gezondheidsklachten.

De toekomstige standaard moet de kwaliteitseisen definiëren voor:
* chiropractische diensten

* praktijkinrichtingseisen

* opleiding, inclusief de doorlopende bijscholing.

De standaard biedt chiropractoren houvast aan welke eisen hun diensten moeten voldoen. Voor consumenten geeft de standaard vertrouwen in de kwaliteit van de behandeling en training van de behandelaar. De Europese norm wordt binnen Nederland als minimale norm overgenomen.

Nederlandse inbreng
Belanghebbenden in de Nederlandse markt, zoals chiropractoren, patiëntenorganisaties en consumenten kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van deze Europese norm. Deelnemers zijn in een vroeg stadium op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en kunnen de inhoud hiervan beïnvloeden. De Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) heeft zich al aangemeld.

Interesse of meer informatie?
Heeft u interesse om bij te dragen aan de totstandkoming van de Europese norm over kwaliteitseisen van diensten van chiropractoren? Meld u dan uiterlijk 31 januari 2009 aan bij Marlou Bijlsma, e-mail: marlou.bijlsma@nen.nl.