Gemeente Hilvarenbeek


Intentieovereenkomst woningbouw in Biest-Houtakker ondertekend Startoverleg-Beverakkers-4-.gif

Op 5 januari 2009 ondertekenden gemeente Hilvarenbeek, Woonstichting Stromenland en Bouwbedrijf Van der Weegen uit Tilburg een intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van de woningbouwlocatie Beverakkers 4 te Biest-Houtakker. In deze overeenkomst spreken de drie partijen de intentie uit om circa 45 woningen te bouwen in dit plan. Ze hebben afgesproken voortvarend aan de slag te gaan; het gezamenlijk streven is om het bestemmingsplan in januari 2010 voor besluitvorming voor te leggen aan de gemeenteraad.
De drie partijen hebben verder de wens uitgesproken om het Belangen Orgaan Biest-Houtakker (BOB) nauw te betrekken bij de planvorming. Een eerste aanzet hiertoe is op 7 januari 2009 gegeven; toen vond een eerste gesprek plaats met een aantal vertegenwoordigers van het BOB. Als teken van blijdschap en enthousiasme over de aangekondigde plannen, bood het BOB wethouder Lemmens van Ruimtelijke Ordening een taart aan.
Binnenkort start Stromenland met de planvorming; de woonstichting voert - als initiatiefnemer van het plan - de benodigde onderzoeken uit en stelt een stedenbouwkundig plan op. Dat laatste gebeurt in overleg met gemeente, Van der Weegen en BOB.
Het is de bedoeling dat in het voorjaar eerste voorlichtingsavond wordt georganiseeerd voor de inwoners van Biest-Houtakker.