Provincie Utrecht

Finalisten Kei van Utrecht 2009 bekend

12-1-2009 -

Na de publieksstemming (meer dan 22.000 stemmen!) zijn de volgende zes kandidaten gekozen als finalisten van de Kei van Utrecht:
* Jerry van Vliet - Zeist

* Team Gluren bij de Buren Amersfoort - Amersfoort
* Louise Marius / Balfolk - Utrecht

* Artishock Swing Band - Soest

* Utrechtsch Studenten Concert - Utrecht

* Videoclub De Ronde Venen - Vinkeveen

De zes finalisten van de Kei van Utrecht horen op 20 april tijdens de Grande Finale, een wervelende show in het Fulco Theater in IJsselstein, of ze in de prijzen gevallen zijn! Een deskundige jury beslist wie de hoofdprijs van EUR3.000,- en de tweede en derde prijs (beide EUR1.000,-) wint.

Van de finalisten wordt een korte documentaire gemaakt, die tijdens de Grande Finale getoond wordt en ook wordt uitgezonden door RTV Utrecht.

Kaarten voor de finale zijn te reserveren via het Fulco theater: www.fulcotheater.nl / 030-6878833 (kassa).
Website Kei van Utrecht: www.keivanutrecht.nl

De Kei van Utrecht is een prijs die jaarlijks door de provincie Utrecht wordt uitgereikt. Het is een prijs ter bevordering en waardering van de amateurkunst in de provincie Utrecht. De prijs wordt uitgereikt aan verenigingen of personen die iets bijzonders binnen de amateurkunst in de provincie Utrecht doen of hebben gedaan. Het is de bedoeling dat het prijzengeld door de winnaar besteed wordt aan de ontwikkeling van de eigen activiteiten binnen de amateurkunst.

De Kei van Utrecht is een initiatief van de provincie Utrecht, uitgevoerd door ZIMIHC huis voor amateurkunst.

Meer informatie: Mariette Hilkemeijer, telefoon 030 2582015