Gemeente Doetinchem

Persbericht, 12 januari 2009

Spoorwegovergang Ooijmanlaan onderwerp van gesprek

De situatie bij de spoorwegovergang aan de Ooijmanlaan zal opnieuw worden bekeken. Dat heeft burgemeester Kaiser van Doetinchem laten weten nadat hij met een aantal adviseurs poolshoogte heeft genomen op de plek waar afgelopen zaterdag een ongeval plaatsvond met dodelijke afloop. Zodra de resultaten van het politieonderzoek bekend zijn, gaat burgemeester Kaiser met Prorail en vervolgens met omwonenden om tafel. Zolang het winterse weer aanhoudt, wordt de overweg met strooizand ruw gehouden.

Of er verkeersmaatregelen genomen zullen worden en welke dat zijn, is op dit moment nog niet te zeggen. Burgemeester Kaiser gaf aan de resulaten van het politieonderzoek bij de overwegingen te willen betrekken. Volgens de burgemeester is een zorgvuldige afweging van alle opties van belang en is niemand gebaat bij overhaaste conclusies. Behalve de gemeente is ook Prorail partij bij de besluitvorming; gemeente en Prorail gaan nog deze week met elkaar om tafel. Met omowenden is afgesproken dat zij in het traject betrokken zullen worden.

De overweg aan de onverharde Ooijmanlaan in het Doetinchemse buitengebied heeft voornamelijk een functie voor aanwonenden en recreatief gebruik. Een ernstig ongeval in 2004 leidde tot aanpassingen aan de overweg; er werden borden geplaatst en snelheidsremmende maatregelen genomen. Het ongeval van afgelopen weekend is voor het college aanleiding om de overweg opnieuw onder de loep te nemen.