250.000 gratis Lucky Day loten voor Amsterdammers

12/01/2009 18:30

De Lotto

Ter introductie van Lucky Day, het dagelijkse kansspel van De Lotto, werden er afgelopen donderdag 8 januari maar liefst tweehonderdvijf tigduizend gratis loten van het spel uitgedeeld in Amsterdam. De loten werden in een aantal wijken huis aan huis verspreid.

Bij de tabak- en gemakzaken in Amsterdam was de afgelopen dagen dan ook een enorme toeloop van Amsterdammers die hun gratis lot kwamen inleveren, een prijs kwamen innen of Lucky Day in de winkel speelden.

De grootschalige ludieke actie van Lucky Day vond deze week ook plaats in grote steden als Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Utrecht. In totaal heeft de kansspelorganisatie zo'n twee miljoen gratis loten uitgedeeld in Nederland.

Foto: Zie bijlage, vrij van rechten

Onderschrift foto: Truus Ngue-Chin-Tjon (links) en Yvonne Ngue-Chin-Tjon (rechts) van Bonita's Cigars in Amsterdam zijn uiteraard blij met de extra drukte en hopen dat de loten hun klanten geluk brengen. "Na de dure decembermaand en de kredietcrisis kunnen we allemaal wel een financiële meevaller gebruiken," aldus de winkeliers.

Lucky Day

Lucky Day is het dagelijkse kansspel van De Lotto. Lucky Day-spelers maken zes dagen per week kans op prijzen tot 4,5 miljoen euro. Hiervoor kiezen ze zelf het aantal getallen: minimaal 1 en maximaal 10. Elke dag worden er twintig getallen getrokken. De hoogte van de prijs is afhankelijk van de inleg en het aantal juiste getallen.

Iedereen wint met Lucky Day

Niet alleen Lucky Day-spelers winnen met Lucky Day, maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lucky Day komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van moedermaatschappij De Lotto in 1961 is er meer dan 1,1 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 48 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Nierstichting is sinds de oprichting 400 miljoen euro afgedragen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.