Ingezonden persbericht


Persbericht

Ooa erkent twee leergangen

De Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa) heeft twee leergangen erkend. Het gaat om de blended variant van de studie Implementation and Change Management van de Open Universiteit en de Sioo-leergang In de Wind, Invloedrijk handelen in veranderingsprocessen.

Deze twee leergangen zijn als eersten getoetst met het nieuwe toetssysteem van de Ooa door de Commissie Opleidingen van de Ooa. Deelnemers, die deze opleidingen hebben gevolgd, voldoen aan de kwalificaties voor het CMC-schap en krijgen vrijstelling van de te doorlopen procedure.

Implementation and Change Management van de Open Universiteit De eerste studie is een leergang van de Open Universiteit, die erom bekend staat, dat zij opleidingen ontwikkelen voor leren op afstand. Interessant is, dat de blended variant van de studie Implementation and Change Management verschillende vormen van leren in samenhang aanbiedt. Professionals worden opgeleid tot reflective practitioners middels blended learning; een mix van zelfstudie, groepsbijeenkomsten en praktijkopdrachten, ondersteund en gefaciliteerd door een digitale leeromgeving. Daarin is dit programma van de Open Universiteit uniek.

In de Wind
De Opleiding In de Wind over vakmanschap, leiderschap, ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling is de leergang van het Sioo, die erkend wordt. Over In de Wind was de Commissie Opleidingen van de Ooa erg enthousiast. De veelzijdige manier waarop zowel de inhoud als de methoden van het vak in het programma een plaats krijgen, maakt de opleiding consistent. De aandacht voor het leren, zowel individueel als in de groep, werkt motiverend. Uniek is daarbij de nadruk die Sioo In de Wind legt op ondernemerschap. De resultaten zijn goed zichtbaar in de eindwerkstukken.

Commissie Opleidingen
De beide opleidingen zijn erkend door de Commissie Opleidingen van de Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa). De Ooa is een beroepsvereniging van gekwalificeerde adviseurs, de opleidingscommissie is naast b.v. CMC en ACP een van de kwaliteitsinstrumenten. De professie vraagt om een gerichte ontwikkeling van beleid en instrumenten en een doelgericht contact met opleidingsinstituten. Door overeenkomsten en verschillen te toetsen en te volgen kan de Orde haar leden ondersteunen in het maken van studiekeuzes en de leergangen helpen zich in hun verscheidenheid te profileren.

Op maandag 12 januari 2009 zullen de certificaten tijdens de nieuwjaars bijeenkomst van de Ooa feestelijk worden overhandigd.



Ingezonden persbericht