Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 6 januari 2009

The Jasper Blom Quartet opent nieuwe reeks Jazz Alumniconcerten in het Conservatorium van Amsterdam

Sinds het Conservatorium van Amsterdam zijn intrek heeft genomen in het inmiddels veelbesproken nieuwe gebouw, biedt het niet alleen een podium aan studenten, maar ook aan oud-studenten van de jazzafdeling. Iedere maandagavond treden gerenommeerde jazz-alumni van het CvA op in de sfeervolle Amsterdam Blue Note, de jazz-zaal van het conservatoriumgebouw.

In januari gaat een nieuwe reeks van de Jazz Alumniconcerten van start: op 12 januari opent The Jasper Blom Quartet bestaande uit Jasper Blom, tenorsax; Jesse van Ruller, gitaar; Frans van der Hoeven, bas; Martijn Vink, drums, de nieuwe serie.

The Jasper Blom Quartet bestaat uit musici met wie Jasper Blom een intensieve muzikale samenwerking heeft opgebouwd, die culmineerde in een compositieopdracht voor het Jazz International Festival in Rotterdam. In 2007 verscheen hun eerste cd, Statue of Liberty, met composities van Jasper Blom.

Gitarist Jesse van Ruller heeft sinds hij de Thelonious Monk Award won een internationale reputatie opgebouwd en kan beschouwd worden als een van 's werelds top-jazzgitaristen. Bassist Frans van der Hoeven is waarschijnlijk de meestgevraagde bassist van Nederland en heeft met vrijwel iedere grote jazzsolist opgetreden. Martijn Vink heeft zich door zijn werk met het Metropole Orkest, New Cool Collective en vele andere bands gevestigd als een van de meest gewilde drummers van Europa.

CvA Jazz Alumniconcerten vanaf 12 januari 2009 iedere maandag (met uitzondering van vakantieperiodes) 20.00 uur Amsterdam Blue Note, Oosterdokskade 151, Amsterdam Toegang ¤ 7,50

Informatie
afd. Projecten & PR
Natalie Koch, 020-5277566; <:mailto:n.koch>N.Koch@ahk.nl

Conservatorium van Amsterdam
Oosterdokskade 151
Postbus 78022
1070 LP Amsterdam
tel: 020-5277550
e-mail: <:mailto:info>info@cva.ahk.nl www.conservatoriumvanamsterdam.nl