BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 9 januari

BNN TODAY START MET RANKING THE NEWS
RADIO 1 LUISTERAAR BEPAALT HET NIEUWS VAN DE DAG

Zien journalisten geen nieuwtjes over het hoofd en wat vinden Nederlanders nou echt spraakmakend nieuws? Vanaf maandag 12 januari beslist de luisteraar van BNN Today op Radio1 mee over wat hét nieuws van dat moment is. Op www.rankingthenews.nl kan via een simpele button worden gestemd op de meest interessante berichten. BNN Today brengt iedere werkdag rond 21.15 uur een top 5 van het belangrijkste nieuws volgens de luisteraar.

BNN Radiodirecteur Dave Kentie is erg blij met de start van Ranking The News: "Ranking the News is een ontzettend leuke manier om de luisteraar meer bij Radio1 en onze keuzes te betrekken. We verwachten dat de top van de dagelijkse nieuwsfeiten door de invloed van het publiek ook de meest opvallende gebeurtenissen van die dag zal omvatten, maar er zullen zeker onderwerpen in komen die Radio 1 anders niet zouden halen, maar bij ons publiek kennelijk wel sterk leven."

Op de site van Ranking The News wordt in samenwerking met Google News een overzicht gebracht van het belangrijkste nieuws. Het aantal stemmen, in combinatie met het aantal keer dat een bericht wordt gelezen, leidt tot een Top 10 waarin continu verschuivingen plaatsvinden. De luisteraar wordt door BNN Today gedurende de dag op de hoogte gehouden van wat op dat moment de Top 3 is. Lunch! van de NCRV brengt een uitgebreide update en KRO's Goedemorgen Nederland beantwoordt de vragen die bij het belangrijkste nieuws van de dag onbeantwoord zijn gebleven.

Ranking The News is een gezamenlijk project van BNN en Radio 1, in samenwerking met NCRV en KRO.

Voor meer informatie en beeldmateriaal: BNN Communicatie Nienke van Ankeren, tel: 035-6555321, Nienke.van.ankeren@bnn.nl