Milieu Centraal



Lancering website duurzaam toerisme

Utrecht, 12 januari 2009 - Tijdens de Vakantiebeurs lanceert Milieu Centraal de website www.ikhebzininvakantie.nl. Deze website geeft uitleg over duurzaam toerisme en concrete tips over hoe mensen hun vakantie duurzamer kunnen maken. Het initiatief is tot stand gekomen in samenwerking met de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR), IUCN NL, NHTV internationale hogeschool Breda, TUI Nederland en het Nederlands Alpenplatform.

Duurzaam op vakantie gaan betekent rekening houden met broeikasgassen die klimaatverandering veroorzaken, de leefomstandigheden van de bevolking in het vakantieland en de natuur. Uit onderzoek van Milieu Centraal in 2007 blijkt dat een groot deel van de vakantiegangers rekening wil houden met deze aspecten. Eén op de drie vakantiegangers wil dit doen door bij de keuze van de vakantie rekening houden met het broeikaseffect. Bijvoorbeeld door klimaatcompensatie van hun reis, of door met een ander, milieuvriendelijker, vervoermiddel te reizen. Ook willen ze op hun bestemming milieuschade beperken, bijvoorbeeld door (beschermde) flora en fauna met rust te laten of zuinig om te gaan met water.

Klanten

De website www.ikhebzininvakantie.nl is zowel bedoeld voor consumenten die zich breed willen oriënteren, als voor vakantiegangers die al een heel specifieke vakantie in gedachten hebben of hebben geboekt. Om de website extra bekendheid te geven, vraagt Milieu Centraal aan reisbureaus en touroperators om hun klanten te wijzen op het bestaan van deze website.

De milieuinformatie op de site www.ikhebzininvakantie.nl is afkomstig uit zogeheten brondocumenten van Milieu Centraal. Dat zijn documenten die worden gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken en publicaties en door een commissie worden getoetst voor ze openbaar worden gemaakt. `Ik heb zin in vakantie' is daarom de onafhankelijke informatiebron voor iedereen die verantwoord op vakantie wil.

Lancering

De lancering van de website vindt plaats in het CBI paviljoen, ook kunt u de stand van `Ik heb zin in vakantie' bezoeken en alvast een kijkje op de website nemen. Kijk voor meer informatie op www.ikhebzininvakantie.nl of kom naar de stand in Hal 3 Verre Bestemmingen (in het CBI Paviljoen).


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -