Horeca last van stank na rookbeleid

12/01/2009 08:00

Agrozone B.V.

Sinds de invoering van het rookbeleid in Nederland worden de Horeca ondernemers geplaagd met ongewenste geurtjes. De vroegere sigaretten geur die niet meer gewenst is maskeerde vroeger de geuren van zweet, winden, oud bier en een mix van parfums, deo's, etensluchten en van dit alles door elkaar.

Horeca ondernemer Jeroen ten Veen van "Cafe Jeroen" uit Apeldoorn ergerde zich mateloos aan deze ongewenste geuren die na het rookverbod naar voren kwamen en ondernam actie. Het gebruik van parfums en aromatische oliën was geen oplossing volgens Jeroen, dat is maskeren van je geur probleem maar je lost het niet op.

Een systeem op basis van UV-licht in combinatie met geactiveerde zuurstof eenvoudig aangebracht in het ventilatiesysteem bracht de oplossing.

De natuurlijke kracht van UV-licht en actieve zuurstof haalt alle geuren uit de lucht en geeft een frisse natuurlijke geur zoals we die kennen na een onweersbui.

Ondernemer Cees de Haan, namens Agrozone BV uit Eerbeek die de systemen heeft ontwikkeld: "We zijn benaderd door Jeroen om met onze techniek zijn geur probleem in zijn cafe op te lossen. Het resultaat was zelfs nog beter dan onze eigen positieve verwachting. Het systeem heeft de naam Airtox gekregen en is te bewonderen tijdens de Horecava. Agrozone is met haar Airtox te vinden op het new business plein van de Horecava"

Inmiddels is Jeroen's enthousiasme overgeslagen naar meerdere collega's die de Airtox systemen inmiddels ook naar tevredenheid gebruiken. Een Geurprobleem komt in hun horeca gelegenheid niet meer voor.

Bron: www.airtox.nl





http://www.airtox.nl