Yneke Vocking en ziekenhuis Roosendaal helpen kinderwensers afvallen

12/01/2009 09:10

Uitgeverij Thoeris B.V.

Ir. Yneke Vocking, auteur van het boek 'De Afvallers XXL', gaat onvruchtbare vrouwen met overgewicht helpen afvallen. Zij doet dit in samenwerking met het Franciscus Ziekenhuis Roosendaal. Haar boek en werkboek-aan-de-muur 'De Afvallers XXL' dienen als leidraad voor het lifestyleprogramma 'Overgewicht en kinderwens', dat werd geïnitieerd door de Roosendaalse gynaecoloog Richard Pal en Axis fysiotherapie.

Overgewicht kan leiden tot menstruatie- en vruchtbaarheidsproblemen. Bovendien zijn de succeskansen van een vruchtbaarheidsbehandeling bij vrouwen met een BMI boven de 35 verminderd, en is de kans op complicaties bij een eventuele zwangerschap en bevalling verhoogd.

Afvallen blijkt voor deze vrouwen niet gemakkelijk. Om die reden worden vrouwen zes maanden lang begeleid door een team, waarin behalve gynaecoloog Pal, voedingskundige Vocking en fysiotherapie Axis en een gedragstherapeut zitting hebben. De verwachting is dat het programma een blijvend effect zal hebben, omdat de vrouwen hun leefstijl leren aanpassen, waardoor hun gewicht afneemt en de kans op zwangerschap toeneemt. Het programma, dat evenals het boek wetenschappelijk is onderbouwd, gaat in januari van start.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.thoeris.nl