Scania


2009-01-12

Scania 5-asser met kipperopbouw voor Steentjes Transport

Breda, 12 januari 2009 - Scania Gaanderen heeft onlangs een nieuwe truck afgeleverd aan grondverzetbedrijf Steentjes Transport.

Het betreft een Scania R480 met een CR16 dagcabine en een Scania Retarder voor extra veiligheid en gemak. De 5-asser is voorzien van een kipperopbouw met een inhoud van 24,5 m3. De opbouw vond plaats bij AJK N.V. te Bocholt-Kaulille in België.

Als transportspecialist heeft Steentjes Transport bewust gekozen voor een kipper met geïsoleerde bak. Dit maakt de Scania uitermate geschikt voor asfalttransport. De AJK Groep N.V., die verantwoordelijk is voor de opbouw, heeft dankzij diens decennialange ervaring in de transportbranche met veel deskundigheid de kipper uitgekozen.

Eigenaren Ben en Pascal Steentjes kozen wederom voor een Scania vanwege de goede ervaringen met het sterke chassis. Dit vormt in combinatie met Scania's Retarder remsysteem voor duurzaam gebruik en verbeterde veiligheid voor de chauffeur. Als transportbedrijf dat vaak stoffige materialen als asfalt, grind en zand moet vervoeren, staat bij Steentjes Transport duurzaam rijden hoog in het vaandel. De Scania heeft een maximale toegestane massa van 46 ton.

Steentjes Transport is opgericht begin jaren 70 door de heer J. Steentjes. Nu, een en twee generaties later, kiezen vader en zoon Steentjes nog altijd voor kwaliteit en veiligheid voor hun personeel. Deze eisen voor een goed transportbedrijf, vindt Steentjes Transport absoluut terug in Scania. Er staan inmiddels 6 eenheden in het wagenpark van Steentjes Transport, waarvan er drie op maat geleverd door Scania.

Steentjes pers-2009-332

De nieuwe Scania 5-asser van Steentjes Transport in een omgeving waar hij zich prima thuis voelt.