Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Novell ondersteunt Dutch Hosting Provider Association

Amsterdam, 12 januari 2009 - Novell, leverancier van innovatieve oplossingen voor de integratie van gemengde IT-omgevingen, heeft zich als endorser aangesloten bij de Dutch Hosting Provider Association (DHPA). Met deze stap benadrukt Novell de relevantie die de markt, de leidende IT-spelers (10 endorsers) en de inmiddels 16 aangesloten leden aan het platform toekennen.

Jan Willem des Tombe, voorzitter van de DHPA zegt: "Novell is voor managed hosting oplossingen de leidende leverancier die interoperabiliteit waarborgt tussen heterogene platformen. Veel van de leidende Nederlandse hosting providers gebruiken de operating systemen, beheertools voor gevirtualiseerde omgevingen en andere technologieën van Novell dan ook in hun hosting oplossingen. Novell is bovendien als enige Linux leverancier gecertificeerd door Microsoft en is de enige Linux distributie die direct ondersteund wordt door SAP. Novell blijft dus voorop lopen als het gaat om het ontwikkelen en onderhouden van nieuwe mixed source toepassingen. Hierbij maakt Novell gebruik van de zeer uitgebreide wereldwijde open source community. Als zodanig is Novell een waardevolle endorser voor de DHPA die zich ten doel stelt om het profiel en de rentabiliteit van de hosting sector te verbeteren."

"Hostingproviders beschikken over de meest geavanceerde datacentra in de markt. Vele van hen werken reeds met de oplossingen van Novell voor de integratie van hun heterogene omgevingen en het beheer van hun fysieke en virtuele infrastructuren", aldus Mark-Peter Mansveld, Director Datacenter Solutions Novell Benelux. "De DHPA speelt een belangrijke rol in de verdere professionalisering van de hostingsector en het structureren van innovatie binnen deze branche. Voor Novell is ondersteuning van de DHPA dan ook een logische stap. Door de samenwerking met DHPA hopen wij bovendien onze wederzijdse kennis van complexe integratie- en beheervraagstukken in te kunnen zetten voor de ontwikkeling van nieuwe, onderscheidende oplossingen. Oplossingen die bijdragen in het verlagen van operationele IT kosten, het vereenvoudigen van beheertaken en het optimaliseren van IT infrastucturen zodanig dat de verschillende onderdelen als één geheel functioneren en mensen en technologie daadwerkelijk kunnen samenwerken."

Over de Dutch Hosting Provider Association
De Dutch Hosting Provider Association (DHPA) streeft naar een verdere professionalisering van de hosting sector. Het platform wil het imago ('profile') en de rentabiliteit ('profitability') van de sector verbeteren. Vooral het MKB-segment van de markt onderkent nog te weinig het strategische belang van hosting. Het gevolg is dat investeringen in serieuze hosting infrastructuren achterblijven. Daarnaast wil het platform expertise en informatie uitwisselen, aanspreekpunt en spreekbuis zijn voor media, politiek en andere partijen en een segmentatie in de hosting markt tot stand brengen op basis van inhoudelijke argumenten. Tot de leden van de DHPA behoren onder meer Apcare, Bluedome, Cyso Managed Hosting, Interoute, IS Interned Services, KPN, Leaseweb, Multrix, NXS, PINS, Rackspace, Siennax, Proserve, Parentix en Terremark. De DHPA en haar doelstellingen worden gesteund door onder andere Cisco, IBM, Microsoft, Sun Microsystems, VM-ware en ECP.nl - het platform voor eNederland. Meer informatie op www.dhpa.nl

Over Novell
Novell, Inc. (Nasdaq: NOVL) is leverancier van het SUSE Linux Enterprise-platform, een volledig open source-platform voor bedrijfskritische toepassingen dat zich onderscheidt door zijn technische ontwerp en krachtige interoperabiliteit. Daarnaast biedt Novell een uitgebreide reeks geïntegreerde IT-beheersoftware oplossingen die klanten wereldwijd in staat stelt kosten, complexiteit en risico's te reduceren. Met haar krachtige infrastructuursoftware en wereldwijde netwerk van partners draagt Novell zorg voor de integratie van gemengde IT-omgevingen en stelt zo mensen en technologie in staat als één geheel te werken. Kijk voor meer informatie op www.novell.nl.

Novell en SUSE Linux Enterprise zijn geregistreerde handelsmerken van Novell, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen.
* Alle handelsmerken van derde partijen zijn eigendom van hun respectieve houders.

Noot voor de redactie (