Ingezonden persbericht


Rackspace benoemt Vivendo tot Select Partner

E-commerce specialist treedt toe tot Rackspace Partner Netwerk

Amsterdam/Hilversum, 12 januari 2009 - Rackspace benoemt e-commerce specialist Vivendo tot Select Partner in het Rackspace Partner Netwerk. Vivendo biedt webshops een krachtig e-commerce platform, volledig geïntegreerd met betalingsverkeer, boekhouding en logistiek. Daarnaast regelt het bedrijf alles van webdesign tot en met e-marketing en van web analytics tot en met hosting en support.

Vivendo biedt zijn klanten gegarandeerd honderd procent netwerk-uptime van hun webshops met de hosting van Rackspace. De SLA omvat ook hardwarevervanging binnen een uur. Vivendo biedt zijn klanten een Managed en Shared Magento-hostingplatform aan waarbij de eerstelijns support en gebruikersvragen door Vivendo worden afgehandeld. Rackspace verzorgt de technische ondersteuning met betrekking tot het hostingplatform. Webshops die extra veel hostingcapaciteit vragen, krijgen van Vivendo een rechtstreeks contract met Rackspace aangeboden via het Select Partnership tussen Vivendo en Rackspace. Daarnaast heeft Vivendo vanaf nu toegang tot verkoop- en marketingmateriaal om Rackspace nog beter onder de aandacht te brengen van zijn klanten.

"Het partnerschap biedt zowel ons als Rackspace verkoopkansen. Rackspace krijgt via ons meer leads en nieuwe klanten binnen. Wij profiteren van onze partnerstatus bij een gerenommeerde organisatie als Rackspace", zegt Rob van Straten, directeur van Vivendo. "Naast de uitstekende performance en hoge uptime en kwaliteit van de support zijn we ook erg te spreken over het nauwe contact dat we met Rackspace hebben. Dit maakt de samenwerking erg aangenaam."

Anthony Carter, Country Manager Benelux bij Rackspace: "We zijn erg blij met Vivendo als Select Partner. Het is een professioneel bedrijf dat vooroploopt in e-commerce. Niet alleen in Nederland doet Vivendo het erg goed, maar ook in de rest van Europa timmert het bedrijf flink aan de weg. Het spreekt voor zich dat deze buitenlandse activiteiten ook voor ons grote mogelijkheden bieden."

###

Over Vivendo
Vivendo biedt een compleet pakket van e-commercediensten. Het bedrijf bouwt effectieve websites met behulp van Magento, volledig geïntegreerd met online betalen, logisti ek en administratie, maar ook met CRM en e-marketingtools. Uiteraard beschikt Vivendo over volledig schaalbare hosting geoptimaliseerd voor Magento. De hostingdiensten zijn stabiel en bieden uitstekende prestaties. Ongeacht of het gaat om één webshop of een compleet multichannel, multilanguage e-commerce platform.

Naast bouw, integratie en onderhoud van de website biedt Vivendo een compleet pakket van diensten, zoals Search Engine Optimalisatie (SEO), e-marketing, web analytics, CRM, en shopmanagement. Over Rackspace Hosting
Als wereldwijd marktleider in hosting verandert Rackspace Hosting de manier waarop bedrijven in de gehele wereld IT aanschaffen. Rackspace biedt computing-as-a-service en integreert de beste technologieën in een flexibel serviceaanbod. Hiermee maakt het bedrijf computergebruik betrouwbaarder en betaalbaarder. Rackspace is een vertrouwde partner voor bedrijven van elke omvang en vergroot de effectiviteit van IT-afdelingen. Fanatical Support is een van de onderscheidende kenmerken van Rackspace en helpt het bedrijf bij zijn missie om een van de beste serviceverleners ter wereld te worden. Rackspace is opgenomen in de top 30 van de 'Sunday Times 100 Best Companies to Work for'-lijst en in de 'Great Place to Work Awards, 2008' van de Financial Times. Het Rackspace-portfolio van gehoste diensten omvat managed hosting (www.rackspace.nl), e-mailhosting (www.mailtrust.com) en cloud-hosting (www.mosso.com). Voor meer informatie over Rackspace Hosting: www.rackspace.nl, 00800 889900 33.

Rackspace Benelux BV

Anthony Carter

Tel.: 020 75 33 222

E-mail: anthony.carter@rackspace.nl

Lammers van Toorenburg Benelux PR

Gijs van Beek / Naomi Samson

Tel.: 030 65 65 070

E-mail: rackspace@lvtpr.nl