Ingezonden persbericht


LaCinema Classic: stijlvolle harddisk aan te sluiten op HDTV


· Geeft films, muziek en foto's weer op elke televisie
· Aan te sluiten op HD-televisie via HDMI
· Heel veel opslagruimte voor complete mediabibliotheken
· USB-ingang voor direct afspelen van content USB-apparaat

Parijs, 12 januari 2009 - LaCie introduceert de LaCinema Classic, de perfecte harde schijf voor iedere liefhebber van digitale films, muziek en foto's. De schijf is ontworpen door Neil Poulton, een vooraanstaand industrieel ontwerper. Op het strak ontworpen multimedia opslagapparaat met een capaciteit van maximaal 1 TB* passen meer dan 1.000** films, 25.000 muzieknummers of een miljoen foto's.

De LaCinema Classic weegt minder dan 1 kilo en is uiterst compact. Het is hiermee het perfecte opslagmedium voor thuisentertainment. Gebruikers laden eenvoudig content van hun pc of Mac op de Classic-drive en sluiten deze aan op hun tv voor direct afspelen. Configuratie is niet nodig en gebruikers genieten van een beeldopschaling naar HDMI 1080p voor haarscherpe films en foto's.

"Zonder dat ze het doorhebben, hebben veel consumenten hun eigen digitale bibliotheek samengesteld met daarin films, muziek en foto's", zegt Patrick Salin, Multimedia Business Unit Manager bij LaCie. "De LaCinema Classic biedt gebruikers precies wat ze nodig hebben om hun favoriete content af te spelen waar ze maar willen; aangesloten op een pc of Mac, of direct op de tv. Dit alles voor een betaalbare prijs."

De LaCinema Classic is speciaal ontworpen voor multimedia. De harde schijf speelt daarom films, muziek en foto's af in allerlei formaten, waaronder MPEG4, MP3 en JPEG, maar ook HD-JPEG voor buitengewoon scherp beeld via de HDMI-aansluiting. LaCie levert een S/PDIF-coaxkabel mee voor een optimale audio-ervaring. LaCinema Classic is DivX-gecertificeerd, zodat gebruikers ook DivX-films in hoge kwaliteit en resolutie kunnen bewonderen.

De LaCinema Classic is verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 500 GB en 1 TB, en heeft een snelle USB 2.0-interface voor pc en Mac. Daarnaast heeft de schijf een HDMI- en composietuitgang voor video en een stereo- en coax S/PDIF-uitgang voor audio.

Beschikbaarheid
De LaCinema Classic is vanaf nu verkrijgbaar via de LaCie Store Online, via LaCie Resellers+ en de LaCie Corner voor een consumentenadviesprijs vanaf 169,90 euro inclusief btw.

Ingezonden persbericht