Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Jaguar Land Rover ondersteunt wereldwijde websites met Alterian Content Management

Alterian-platform biedt communicatieteams maximale grip op online aanwezigheid

Hilversum, 12 januari 2009 - Alterian, vooraanstaand leverancier van Integrated Marketing Platform software maakt bekend dat Jaguar Land Rover haar wereldwijde websites gaat beheren op basis van Alterian Content Management. De autoproducent wil met dit platform haar wereldwijde activiteiten ondersteunen door haar communicatiespecialisten volledige redactionele controle over de content van lokale websites te geven. Op die manier wil Jaguar Land Rover meer verkopen genereren.

Jaguar Land Rover zocht een geconsolideerd platform als fundament voor haar wereldwijde websites. In december 2008 viel de keuze op Alterian Content Management vanwege de eenvoudig inzetbare technologie, de gebruikersvriendelijke interface, de meertalige opties en de flexibele werkprocessen. Met Alterian Content Management kan Jaguar Land Rover op termijn alle digitale communicatiekanalen laten beheren door business-mensen in plaats van door de IT-afdeling.

Door het bouwen en vullen van websites samen te brengen op een krachtige en betrouwbare platform is Jaguar Land Rover in staat om diverse onafhankelijke oplossingen efficiënter te onderhouden. Daarmee verstevigt het bedrijf de controle over de wereldwijde merkwaarden en beschikt het over mogelijkheden om campagnes op lokaal niveau aan te passen aan de regionale verschillen. De nauwe integratie tussen het Alterian Content Management-platform en de bestaande CRM-systemen ondersteunt een meer persoonlijke online ervaring van klanten.

"In de huidige economische omstandigheden is het stimuleren van de verkoop en het converteren van prospects naar betalende klanten steeds belangrijker. In die situatie groeien websites snel uit tot één van de belangrijkste marketingtools. Dan is het cruciaal dat het communicatieteam directe controle over de website heeft en content snel kan aanpassen", zegt David Eldridge, CEO van Alterian. "Om ook in deze onzekere tijden succesvol te zijn, moeten ondernemingen hun online aanwezigheid optimaliseren. Ze willen er zeker van zijn dat prospects een persoonlijke en relevante ervaring voorgeschoteld krijgen als ze hun website bezoeken."

Alterian Content Management biedt grote ondernemingen een krachtige en flexibele web content management-oplossing. Met dit platform kunnen bedrijven geavanceerde intranetten, extranetten, websites en andere digitale kanalen opzetten en beheren. De meertalige opties van het platform sluiten naadloos aan op de behoefte van Jaguar Land Rover om content gelijktijdig te uploaden in verschillende talen en voor verschillende websites. Het platform ondersteunt de communicatieprofessionals bij het maken, beheren en publiceren van dynamische content voor www.jaguar.com en www.landrover.com. Dat verhoogt de snelheid, responsiviteit, gebruiksgemak en de kwaliteit voor wereldwijde klanten.

Over Alterian | Mediasurface
Alterian(LSE: ALN) levert wereldwijd aan meer dan 1000 organisaties het geïntegreerde Alterian Marketing Platform. Door de unieke combinatie van content management, email, analytics, database- en operationele marketing op een gemeenschappelijke data infrastructuur, is het platform van Alterian een praktische en kostenefficiënte oplossing voor marketeers om klanten optimaal te leren kennen en bedienen. Ons geïntegreerde marketing platform bestaat uit een reeks producten. Voor online activiteiten zijn dat:


· Alterian Content Management.
o Morello is het CMS bij uitstek van grotere organisaties voor het beheren van hun websites en andere online kanalen. o Immediacy is een intuïtieve oplossing voor het beheer van websites en intranetten voor middelgrote organisaties.
· Alterian Messenger is een uiterst krachtige en flexibele oplossing voor het uitvoeren van email campagnes, het verzenden van nieuwsbrieven en andere emailtoepassingen. Per jaar worden met Alterian Messenger software meer dan 4 miljard emailberichten verstuurd.
· Data Discovery & Visualization (DDV) stelt u in staat om in real-time analyses op uw data uit te voeren om zodoende eenvoudig gedragspatronen en doelgroepen te identificeren.

Voor meer informatie over Alterian: www.alterian.com

Opmerking voor de redactie
Neem voor meer informatie contact op met:

Alterian | Mediasurface
Annet Blanken
Tel 035 625 78 90
GSM 06 52 43 71 91

Annet Blanken
Marketing Communications

t: +31 (0)356 257 890
m: +31 (0)652 437 191
e: Annet.Blanken@alterian.com

Mediasurface, Morello en Immediacy CMS zijn nu onderdeel van Alterian. Uw contactpersoon beantwoordt graag uw eventuele vragen. Mediasurface, Morello and Immediacy CMS are now part of Alterian. Please speak to your contact for further information.

Alterian | www.alterian.com | LSE:ALN Naarderweg 16, 1217 GL Hilversum, Netherlands | t: +31 (0)35 625 7890 | f: +31 (0)35 625 7899 Trade register nr. 32077736, K.v.K. Gooi- en Eemland, Netherlands | VAT Number: NL 8084.07.934.B.01

Alterian plc is a Company registered in England and Wales, number 04007930. Registered office: The Spectrum Building, Bond Street, Bristol, BS1 3LG, UK