Ingezonden persbericht


Onderwerp: TV-kanaal NU.nl van start
Datum: Amsterdam, 12 januari 2009

TV-kanaal NU.nl van start

Nieuwszender NU.tv beschikbaar op mobieltjes

Amsterdam, 12 januari 2009 - Met een druk op de knop in de Hilversumse mediatoren is vandaag NU.tv officieel de lucht in gegaan. Het nieuwskanaal is vanaf nu op speciale mobieltjes van KPN te volgen. Later volgen ook andere media.

Op NU.tv worden nieuwsbulletins afgewisseld met langere items, zoals autotests, beursberichten, muziekinterviews of het Doelpunt van de Week.

"Met NU.nl bieden we het publiek al jaren een snel en actueel nieuwsoverzicht via internet. Nu kunnen we ditzelfde ook via de televisie doen. Het publiek heeft behoefte aan een zender die constant het laatste nieuws biedt", zo stelt Laurens Verhagen, hoofdredacteur van NU.nl.

Volgens Joris van Lierop, uitgever van NU.nl, zal het niet bij televisie op het mobieltje blijven. "Wij willen met NU.nl overal aanwezig zijn, of het nu op internet is, op een scherm in een winkelcentrum, op een mobiele telefoon of op een televisietoestel."

"Consumenten gebruiken steeds meer media, door elkaar, naast elkaar, om in hun behoeften te voorzien. Wij vallen onder een multimediale moederorganisatie en kunnen zo een volledige mix aanbieden. We zijn al groot in bladen en internet én in evenementen. NU.nl is dominant in mobiel internet. Mobiele TV is een volgende, pragmatische stap voor ons in nieuws, die weer meer bereik toevoegt en consumenten in staat stelt te "consumeren" wat ze willen, waar ze willen, wanneer ze willen", vervolgt van Lierop.

NU.tv is in eerste instantie exclusief beschikbaar op MobielTV van KPN. Vanaf februari 2009 wordt de programmering doorgezet naar andere platformen en zenderpakketten.

VOOR DE REDACTIE

Over ilse media groep
Ilse media is actief sinds 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste digitale uitgever van Nederland. Met een rijk portfolio van 160 websites, waaronder Kieskeurig.nl, Startpagina.nl, NU.nl, SchoolBANK.nl en web-log.nl bereikt ilse media ca. 80 procent van alle internetters van 13 jaar en ouder in Nederland. Ilse media exploiteert tevens de vrouwen- en woonsites van Sanoma Uitgevers, de Jonge Gezinnen sites en TVGids.nl. Sinds 2006 is ilse media ook actief op mobiel internet. Het mobiele netwerk van ilse media bestaat inmiddels uit 15 websites, waaronder Startpagina.mobi, mobiel.NU.nl, web-log.mobi en mobiel.Kieskeurig.nl. Het hele ilse media netwerk heeft per maand meer dan een miljard pageviews.

Ilse media is onderdeel van Sanoma Uitgevers. Met bijna 80 publiekstijdschriften (inclusief bijbehorende extensies en evenementen) en ruim 200 websites is Sanoma Uitgevers de grootste multimediale uitgever in Nederland.

Meer informatie over de ilse media groep: www.ilsemedia.nl.