New-It B.V. is ISO 9001:2000 gecertificeerd


Tweejarig bestaan komt met nieuwe mijlpaal

NOORDBEEMSTER, 20090112 -- New-It B.V., de producent en leverancier van on-demand informatiesysteem i-PAS, is per 16 december 2008 ISO 9001:2000 gecertificeerd. Met deze certificering verzekert New-It haar klanten officieel van continue kwaliteitsverbetering van de aangeboden i-PAS diensten en producten. Het certificaat is bovendien een krachtig signaal richting alle belanghebbenden van New-It: zij blijft de lat steeds hoger leggen en zowel producten als diensten door eenvoud, innovatie en kwaliteitsbeheer verbeteren.

New-It heeft de certificering van QualityMasters ontvangen na een intensieve periode van interne verslaglegging en vastlegging van procedures en werkprocessen. Integrated Management Services (IMS) B.V. heeft New-It in dit proces ondersteund en geadviseerd. De certificering is uitgegeven voor het toepassingsgebied "het ontwikkelen, leveren en onderhouden van diverse i-PAS(TM) applicaties en ICTelecom applicaties", en is geldig tot 16 december 2011. De certificering is vooral opvallend, omdat New-It pas sinds eind 2006 actief is op de Nederlandse markt.

Op dit moment is New-It bezig met de voorbereidingen van SAS70 certificering van de i-PAS applicaties en aanverwante diensten: een uitbreiding op de ISO 9001:2000-certificering. Hierdoor zal het mogelijk worden klanten in de toekomst een SAS70 Type II verklaring te overhandigen, hetgeen verplicht is voor ondernemingen die vallen onder de Sarbanes & Oxley Act. Met deze verklaring laat een onafhankelijke partij weten dat New-It haar interne controleprocessen op orde heeft. Deze certificering zal naar alle waarschijnlijkheid tijdens Q1 en Q2 van 2009 voltooid worden.