Shaolinbond Nederland opent nieuwe Kungfu school in Arnhem


ARNHEM, 20090112 -- Ter gelegenheid van het Chinese Nieuwjaar en de opening van onze nieuwste Shaolin Kung Fu Instituut "Tin Po", verwelkomt Shaolinbond Nederland iedereen voor de openingsavond op 27 januari te Arnhem. Op deze avond kan iedereen kennis maken met de Chinese vechtkunst Shaolin Kungfu, iets wat staat voor China en de Chinese cultuur. Er wordt een gratis proefles gegeven en de avond wordt afgesloten met een kungfu show door Shaolin meesters. Zij zullen laten zien waar Shaolin voor staat door middel van het demonstreren van verschillende wapens als de zwaard, speer en ongewapende vuistvormen. Het belooft een spectaculaire avond te worden!

Shaolin Kungfu is ca. 1500 jaar geleden ontstaan in de Shaolin Tempel, niet iedereen is bekend met dit fenomeen. Maar wie kent Jet Li of Jackie Chan niet? Deze helden hebben allebei Shaolin Kungfu en wushu (moderne kungfu) beoefend en verschillende rollen vertolkt over de Shaolin meesters van het oude China. Het is onmogelijk om uitgeleerd te zijn in de Shaolin kungfu vechtkunst. Dat is ook helemaal niet de doel of betekenis van Shaolin, het trainen van de lichaam en geest en deze twee in balans brengen is waar het om gaat.

Tegenwoordig heeft iedereen het druk, weinig mensen maken nog tijd vrij om te sporten of te ontspannen. Door juist bezig te zijn met Shaolin traint u het lichaam sterker en de geest scherper. Dit is al te merken na een paar keer trainen, wanneer u op school of werk bent. Het maakt niet uit wat je doet, uw concentratie vermogen en geest is veel scherper. En wanneer u een dag gaat sporten zult u merken dat u vele malen langer meekan. Kortom u zit lekkerder in uw vel, en dat is overal aan te merken!

Aan Shaolin kungfu is helemaal geen leeftijdslimiet gebonden. Sommige kinderen trainen vanaf hun 4e en sommige zullen doorgaan tot hun 85ste. Met andere woorden, u bent nooit te jong of te oud om te beginnen met Shaolin. Ook uw conditie hoeft geen rol te spelen om te beginnen met Shaolin, het doet er niet toe hoe sterk iemand is, of hoe snel en lenig. Daar draait het niet om, het belangrijkste is dat de beoefenaar, wilskracht, geduld en respect heeft. Voor zichzelf en voor iedereen om zich heen. Het Zen boedhisme heeft heel veel invloed gehad voor het onwikkelen van Shaolin Kungfu.

Bent u benieuwd naar Shaolin kungfu of wilt u proeven van de Chinese cultuur, dan bent u van harte welkom op 27 januari op de Kluizeweg 189-191 te Arnhem, de deuren gaan open om 18.50. Vier samen met ons de opening van Shaolin Kungfu Instituut Tin Po en het Chinese Nieuwjaar!





T.P. Chan