Gemeente Lochem


Kapot gereden bermen in Lochem worden snel hersteld

De gemeente is druk doende om de schade aan bermen als gevolg van de recente afsluiting van de N348 bij Eefde te laten herstellen. Op 18 december is begonnen met reparatie van de bermen aan de Deventerdijk en Koekoekweg.

Dit zijn de smalste wegen en de bermen aan beide zijden over een lengte van in totaal zeven kilometer volledig kapot gereden. Het herstel houdt in dat een gedeelte van de berm met een breedte van 50 centimeter wordt gladgemaakt. Daarna wordt granulaat aangebracht met een dikte van 20 centimeter. Op eenzelfde manier wordt de schade aan de Kapelweg en de Asselerweg hersteld.

Vanaf 12 januari wordt begonnen met het herstel van de bermen aan de Harfsensesteeg. Dit gaat voornamelijk over het leggen en aanpassen van grasbetonstenen.

De schade ontstond door de verkeersomleidingen die nodig waren door de afsluiting van de N348 bij Eefde. Daar liet Prorail eind november, begin december het spoorviaduct in de spoorlijn Zutphen - Winterswijk vervangen. De gemeente verhaalt de kosten voor het herstel van de bermen op Prorail.