Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 12 januari 2009

BNN UNIVERSITY 2009 IS BEGONNEN
ZESTIEN STUDENTEN AAN DE SLAG BIJ BNN

BNN University 2009 is begonnen! De voorrondes voor BNN's eigen radio- en TV-opleiding waren zenuwslopend, de opdrachten pittig en de selectie meedogenloos. Zestien talenten hebben het gehaald, zij mogen het komend jaar een intensieve praktijkgerichte opleiding volgen waarin de deelnemers minimaal één dag per week bij BNN aan de slag gaan.

Duizend jongeren tussen 17 en 23 jaar meldden zich aan om dit jaar mee te doen aan BNN University. Zestien van hen sprongen er uit, zij zijn kort na de jaarwisseling gestart met een stoomcursus op de Media Academie. Hier leerden ze ondermeer over interviewtechnieken en de werking van de apparatuur. De opleiding wordt intern bij BNN voortgezet onder leiding van BNN-professionals.

De meest in het oog springende talenten krijgen na drie maanden een stage-contract aangeboden bij BNN en werken mee aan radio- en TV-programma's. Een mooie kans, vindt Patrick Kokx, die de radio-studenten begeleidt. 'Dit is dé plek voor jonge talenten om onder begeleiding van professionals radio te maken. Een speeltuin waar alles mogelijk is.' Jennifer Jones (begeleider TV-studenten) vult aan: 'Het motto is: 'vooral leren door te doen'. Hierbij maken de deelnemers gebruik van de kennis van de ervaren programmamakers en kunnen dagelijks achter de schermen meekijken. Er worden echt items gemaakt, waardoor alle facetten van het vak aan bod komen. De focus ligt vooral op het vertellen van een verhaal, itemregie, camerabediening en montage.

Dat de opleiding een opstap naar een glansrijke radio- of TV-carrière kan betekenen, bewijzen onder andere Bart Meijer (presentator Klokhuis), Filemon Wesselink en Dennis Storm: zij begonnen hun carrière bij BNN University. Het opleidingstraject heeft ook mooi radiotalent opgeleverd. Onder meer Radio 1 verslaggever Jan Willem van Zoest en Martijn Zuurveen, sidekick van Ruud de Wild, komen bij BNN University vandaan.