Ingezonden persbericht


Lagere tarieven en gunstige valutakoersen:
Stena Line ziet boekingen stijgen op haar bestemmingen

Hoek van Holland, 12 januari 2009

De Passagetarieven van ferrymaatschappij Stena Line zijn in 2009 lager dan in 2008. Een overtocht van Hoek van Holland naar Harwich voor een auto plus één passagier kan nu al geboekt worden vanaf 68 euro. Dit in tegenstelling tot 78 euro vorig jaar.

Door de gunstige koers van de euro zijn bovendien de bestemmingen Groot-Brittannië, Noorwegen en Zweden van Stena Line momenteel een stuk goedkoper geworden. De koers van het Britse pond is met ruim 25 procent gedaald sinds begin 2008 en ook de Zweedse en de Noorse kroon zijn aanzienlijk in koers gedaald. Respectievelijk met 16 en 18 procent.

Het is dus niet alleen de reis naar de bestemmingen toe die het aantrekkelijk maakt, maar ook de gereduceerde kosten ter plaatse maken een bezoek aan Groot-Brittannië en Scandinavië meer dan de moeite waard. De vakantieganger waardeert dit in hoge mate gezien de ruim 12% groei van het aantal boekingen op de overtochten.

Stena Line's Felix Hendriks zegt over de koersen en de tarieven van de overtochten: "Wij zijn blij dat onze bestemmingen voor de reizigers goedkoper worden in deze economisch turbulente tijden. We verwachten voor 2009 dan ook een stijgend aantal vakantiegangers aan boord van onze ferry's."

Voor een overzicht van de actuele tariefinformatie kunt u terecht op: www.stenaline.nl.