Ingezonden persbericht


Almere, 12 januari 2009

Bespeling Schouwburg Almere week 4-5

Kaarten voor alle voorstellingen van Schouwburg Almere zijn beschikbaar via het bespreekbureau op 036 84 55 555 of via de website www.schouwburgalmere.nl HANS LIBERG - SHOW

Muzikaal topentertainer Hans Liberg zit vijfentwintig jaar in het vak en dat wordt gevierd! Hoogtepunten uit zijn succesvolle repertoire, maar dan wel gerecycled, gepimpt, gerenoveerd, omgebouwd en in een nieuw jasje gestoken. Want: "Als je je geschiedenis kent, dan herhaalt zij zich niet," aldus Liberg. Deze feesteditie wordt opnieuw een show vol bruisende energie, grote muzikaliteit en een zeer hoog lachgehalte.

WOENSDAG 21 EN DONDERDAG 22 JANUARI 20:15 UUR

Prijs Rang 1: E 28,50 / Rang 2: E 26,00 / Rang 3: E 23,50

Fotograaf: Thomas Mayer
MUZIEK WORDT TAAL EN WOORDEN WORDEN RITME IN 'DUENDE'

De reacties op de spontane improvisaties van acteur Gijs Scholten van Aschat en gitarist Eric Vaarzon Morel waren zó enthousiast, dat het duo er niet onderuit kon: hier móesten ze meer mee doen. Dat is 'Duende' geworden, een voorstelling die barst van het speelplezier. Gezamenlijk reizen ze naar het broeierige zuiden voor een artistieke ontmoeting met Lorca, de flamenco, Pessoa, Drummond de Andrade, eigenlijk meer dan ze kunnen vertellen. De heren duelleren met elkaar op 't scherpst van de snede, allebei met hun sterkste wapens. Eric met zijn muziek, Gijs met zijn taal. Grenzen vervagen: muziek wordt taal en woorden worden ritme.

DONDERDAG 22 JANUARI 20:30 UUR

Prijs: E 20,00 / Kortingspas: E 18,00

Fotograaf: Corb!no
DOLDWAZE KOMEDIE BOEING BOEING

Jon van Eerd keert terug in de theaters met de doldwaze komedie 'Boeing Boeing'. De flamboyante vrijgezel Bernard heeft de tijd van zijn leven met maar liefst drie stewardessen. Hij heeft zijn vluchtschema zo gedetailleerd uitgewerkt dat de dames elkaar nooit tegen kunnen komen. Het onverwachte bezoek van zijn oude vriend Harrie Vermeulen (Jon van Eerd) en de introductie van een veel sneller type Boeing gooien Bernards volledige vluchtschema in de war. Alles dreigt aan het licht te komen en de arme, naïeve Harrie wordt ingezet als afleidingsmanoeuvre. "Van Eerds bewerking bewijst dat 'Boeing Boeing' tijdloos is; de voorstelling heeft vaart en de grappen zijn allesbehalve gedateerd" (de Volkskrant).

VRIJDAG 23 JANUARI 20:15 UUR

Prijs: E 27,50 / Kortingspas: E 25,50

Fotograaf: onbekend
MICHA WERTHEIM - CABARET

Micha Wertheim won in 2004 de jury- én publieksprijs van het Leids Cabaret Festival. Naast het publiek, dat laaiend enthousiast was over zijn intelligente, ongrijpbare, maar altijd meedogenloze humor, was ook de pers lovend. De Volkskrant: "Micha Wertheim is intrigerend, kalm en goed, heel goed", Algemeen Dagblad: "Een hele grote" en De Pers: "Misschien wel de beste cabaretier van Nederland". Ditmaal koos Micha voor een ernstig onderwerp. Want wat is er ernstiger dan een goede grap? Precies. 'Micha Wertheim voor de grap' dus.

VRIJDAG 23 JANUARI 20:30 UUR

Prijs: E 16,00 / Kortingspas: E 14,00

Fotograaf: Vincent Mentzel

DVO?ÁK GALA - KLASSIEKE MUZIEK MET GRATIS INLEIDING

Onder leiding van chef-dirigent Otto Tausk verzorgt Holland Symfonia een concert dat volledig is gewijd aan componist Antonín Dvo?ák. Als opening klinkt zijn 'Concert-ouverture Karneval'. Vervolgens is celliste Quirine Viersen te beluisteren in het nostalgische 'Celloconcert in b'. Holland Symfonia sluit het Gala af met Dvo?áks indrukwekkende hommage aan Amerika: 'Symfonie nr. 9 in e 'Uit de nieuwe wereld''. Voorafgaand aan de concerten verzorgt musicoloog Kees Wisse een gratis toegankelijke inleiding.

ZATERDAG 24 JANUARI 20:15 UUR, met gratis inleiding 19:15 uur

Prijs: E 20,00 / Kortingspas: E 18,00

Fotograaf: Marco Borggreve
LOST & FOUND - DANS

Na de succesvolle samenwerking aan Boxing Pushkin voor het Poesjkin Festival 2007 bundelen Andrea Boll en orkest de ereprijs opnieuw hun krachten. Lost & Found is een choreografie van Andrea Boll met 6 dansers en een volledig orkest in een bezetting van 14 musici onder leiding van Wim Boerman. BOLLWERK Lab. 1, 2 en 3 dienden als inspiratie voor deze nieuwe Hans Hof Ensemble/BOLLWERK productie. De componiste van het stuk is Hanna Kulenty.

ZATERDAG 24 JANUARI 20:30 UUR

Prijs: E 16,00 / Kortingspas: E 14,00

Fotograaf: onbekend
MIGHTYSOCIETY6 - TONEEL

Mightysociety6 speelt zich af in de eenzame bergen van Afghanistan. Het onvoorstelbare heeft plaatsgevonden: de Nederlandse missie in Zuid-Afghanistan is op dramatische wijze uit de hand gelopen. Gruwelijke geruchten overspoelen de vaderlandse pers: Nederlandse lijken hangen aan de bomen, Talibanstrijders paraderen in Hollands uniform, een peloton soldaten wordt wekenlang gegijzeld. Commandant Kurt Prins, vader van één van de gegijzelden, heeft het gebied hermetisch afgesloten. Wanneer hij overgaat tot beschieting van de NAVO-troepen, wordt special commando Marco V. uitgezonden naar het hart van deze Hollandse duisternis... mightysociety6 brengt 'the war back home'. Het is een duister drama over verlies en verraad, over oorlog en vleselijke lusten.

ZONDAG 25 JANUARI 15:00 UUR

Prijs: E 15,00 / Kortingspas: E 13,00

Fotograaf: Sanne Peper
ALI B ABA EN DE 80 MUZIKANTEN, 8+ - FAMILIEVOORSTELLING

Holland Symfonia brengt een nieuwe wervelende symfonische familieshow, samen met Ali B en bijzondere gasten. 'Sesam, open u!' Met deze simpele woorden wist Ali Baba na spannende verwikkelingen met de 40 rovers een ongekende rijkdom te verwerven voor zijn familie. Nu gaat zijn muzikaal alter ego Ali B met Holland Symfonia op zoek naar de rijkdom van het symfonieorkest. Wordt het een muzikale clash of vinden de muzikanten van de straat en de 80 klassieke musici elkaar in opperste harmonie in deze interactieve show vol humor?

ZONDAG 25 JANUARI 14:00 EN 16:00 UUR

Prijs: E 20,00 / Kortingspas: E 18,00 / Kinderen tot 14 jaar: E 15,00

Fotograaf: Gerry Hurkmans
HIGH SCHOOL MUSICAL - MUSICAL

Het wereldberoemde koppel Troy en Gabriëlla uit High School Musical zal in de nieuwe musical van Joop van den Ende Theaterproducties worden ingevuld door Tommie Christiaan en Nathalie van Gent. Het is voor het eerst dat deze twee nieuwe talenten een hoofdrol krijgen in een grote musical. De familiemusical is gebaseerd op de gelijknamige film die inmiddels is uitgebracht in ruim 100 landen en is uitgegroeid tot een ware hit.

Erwin van Lambaart, producent Joop van den Ende Theaterproducties, over High School Musical: 'Met deze familiemusical en een cast bestaande uit jonge talenten willen wij ons ook richten op een geheel nieuwe, jonge doelgroep. Het publiek van de toekomst kan zo ook op jonge leeftijd kennis maken met musical.'

Disney's High School Musical is een eigentijdse familiemusical en vertelt het verhaal over twee middelbare scholieren: Troy, de populaire sterspeler van het basketbalteam en Gabriëlla, een verlegen studiebol. Zij ontdekken dat ze een verborgen passie voor zingen delen. Als ze samen auditie doen voor de schoolmusical gaan hun medeleerlingen zich ermee bemoeien. De 'jocks' (sportfanaten), de 'brainiacs' (studiebollen) en de vaste leden van de toneelclub verzinnen allerlei listen om het paar uit elkaar te houden. Maar Troy en Gabriëlla gaan hun droom achterna. Stoer, romantisch, grappig, met opwindende dansers en livemuziek; waar wacht je nog op? Get'cha head in the game!

DINSDAG 27 JANUARI 19:00 UUR EN WOENSDAG 28 JANUARI 15:00 EN 19:00 UUR

Prijs Rang 1: E 38,50 / Rang 2: E 34,50 / Rang 3: E 30,50

Fotograaf: onbekend
HET HUIS VAN DE MOSKEE - TONEEL

"Zeker is dat 'Het huis van de moskee' in de bewerking van René Groothof een van de mooiste voorstellingen van het seizoen is", kopte Het Parool begin 2008. Groothof vertelt de geschiedenis van een familie, die in het huis naast de moskee woont. Tapijthandelaar Aga Djan is pater familias van een familie die leeft volgens de Koran, met de nadruk op de menselijke aspecten ervan. Dan grijpen de ayatollahs de macht en komt iedereen tegenover elkaar te staan. Een voorstelling met prachtige anekdotes, gedichten en dialogen.

WOENSDAG 28 JANUARI 19:30 UUR

Prijs: E 12,50 / Kortingspas: E 10,50

Fotograaf Scene foto: Stephan van Hesteren
Fotograaf: Rogier Willems

Noot voor de redactie /