Ingezonden persbericht


Parijs, Frankrijk, 12 januari 2009


1ste editie VNF Meetings groot succes

Voies Navigables de France hielden op 3 en 4 december hun eerste evenement volledig gewijd aan de binnenvaart, de VNF Meetings.

Gedurende twee dagen konden scheepsbevrachters, transporteurs en andere partners afkomstig uit Frankrijk, Nederland en België elkaar ontmoeten.

De cijfers spreken voor zich

Na wekenlange voorbereidingen heeft VNF haar doel bereikt met deze eerste editie van de VNF Meetings:

ª 67 exposanten

ª 91 bevrachters

ª 1478 business afspraken

Representatief en uiteenlopend publiek

In totaal waren er 91 bevrachters uit verschillende sectoren aanwezig wat aantoont dat er een sterke belangstelling bestaat voor de scheepvaart. Van de "distributiesector" tot "mineralen en metaalafval", ze staan niet allen op het hetzelfde niveau maar delen toch dezelfde problematiek.

De cijfers tonen aan dat de distributiesector het best vertegenwoordigd was, bijna 1/3 waren bevrachters (24 in totaal). Hieronder waren bezoekers afkomstig uit de voedings- en textielsector en supermarkten, met als doel verschillende transporteurs te ontmoeten.

Véronique Chambraud, Verantwoordelijke Flux bij Carrefour Frankrijk legt uit: "Voor Carrefour was de overstap naar de binnenvaart volkomen vanzelfsprekend. We kunnen onze klanten geen textiel uit verre streken aanbieden zonder na te denken over de vervoerswijze."

Conferenties en rondetafelgesprekken

Conferenties en rondetafelgesprekken brachten meer duidelijkheid bij de bezoekers over de verschillende projecten die momenteel gaande zijn.

Vooral de conferentie over het nieuwe kanaal Seine-Nord Europe en de business case UPM (problematiek over het vervoer van papier) kregen veel aandacht.


2de editie in 2009?

Een tweede editie van de VNF meetings zal wellicht plaatsvinden in 2009 om de evolutie van de binnenvaart verder te bespreken.

Open2Europe
Perscontact Nederland:

Gerdine LINDHOUT

0033 155 02 27 88
g.lindhout@open2europe.com

VNF

Emmanuelle DORMOND

0033 144 89 65 00
Alexandra AUTRICQUE
0033 321 63 24 79