Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

30 Rock grote winnaar Golden Globes
Tina Fey schittert wederom

Amsterdam, 12 januari 2008

Vannacht vonden in Hollywood de prestigieuze Golden Globe Award uitreikingen plaats. Voor Comedy Central een spannende avond waarin meerdere series genomineerd waren in verschillende categorieën. Californication, The Office US en 30 Rock waren alle drie genomineerd voor Best Television Series en Best Actor, en Tina Fey van 30 Rock was genomineerd voor Best Actress. 30 Rock kwam als de grote overwinnaar uit de bus, de comedy serie wist namelijk al zijn nominaties te verzilveren.

30 Rock wordt al geruime tijd internationaal geroemd om zijn originaliteit, hoge kwaliteit en uitmuntende cast. De serie won zowel in 2007 als 2008 meerdere Emmy Awards, en ook twee Golden Globes. Gister ontving de serie van Tina Fey wederom meerdere Golden Globes. Zo kreeg acteur Alec Baldwin een Golden Globe voor Best Actor, Tina Fey won Best Actress en de serie 30 Rock Best Television Serie. Alec Baldwin roemde zijn collega en bedenker van de serie, door op te merken; "When you do this show, the first thing you want to say is, 'Thank you Tina, thank you Tina, thank you Tina".

Tina Fey, die door Associated Press is uitgeroepen tot Entertainer van het Jaar 2008, vertelde dat ze bij een overdosis aan lof altijd het internet op gaat, waar er genoeg mensen te vinden zijn die een hekel aan je hebben. Een aantal van deze personen wilde ze graag nog even toespreken: "Babs in La Crosse, you can suck it. Diane-fan, you can suck it. Cougar-letter, you can really suck it, 'cause all year you've been after me. All year."

Met Californication en The Office US genomineerd en 30 Rock als grote winnaar, is het voor Comedy Central een zeer geslaagde avond geweest. Kortom een avond met resultaten om zeer trots op te zijn.

30 Rock: iedere donderdag om 22.30 uur (herhaling iedere maandag om 23.50 uur) bij Comedy Central.


- Einde bericht -