Ingezonden persbericht


48% van de kids vervangt meester of juf graag een dagje door beroemdheid!

Naar aanleiding van de nieuwe Disneyserie De Vervangers, die op 22 december van start ging bij JETIX, deed de kinderzender onderzoek naar wie kinderen nou zelf wel eens zouden willen (laten) vervangen. Uit dit onderzoek blijkt dat de juf of meester soms een dagje naar Verweggistan wordt gewenst en dat kids dan het liefst les zouden krijgen van een bekende zanger of zangeres. 60% van de kinderen ziet het moment waarop ze een vervelend klusje wordt opgedragen als ideaal moment om een vervanger in te zetten. Maar in wiens schoenen zouden de kinderen op hun beurt dan wel eens een dagje willen staan? Dat blijken vooral de voetbalschoenen van een bekende voetballer te zijn, hoewel de kids ook de Pokémon helden en Miley Cyrus best een dagje zouden willen vervangen.

In Disney's De Vervangers zien de twee weeskinderen Riley en Todd op een dag een advertentie van het bedrijf Fleemco. Dit bedrijf biedt de service om op elk moment iedere volwassene naar keuze te laten vervangen. Riley en Todd zijn meteen enthousiast en besluiten zo aan nieuwe ouders te komen. Maar dan geen strenge of suffe ouders... Nee ze krijgen een stuntman en superspion als ouders!

Naar aanleiding van deze nieuwe serie legden wij ruim 130 kinderen verschillende vragen voor om te kijken wie zij nou wel eens zouden willen (laten) vervangen. Zo vertelt Lorenzo van 5 dat hij zijn zwemleraar best een dagje zou willen laten vervangen, zodat hij op zondag niet om 8 uur in het zwembad hoeft te zijn en eens lekker kan uitslapen!

Als er een dagje iemand anders voor de klas mocht komen te staan kiest 48% van de kids voor een beroemde zanger of zangeres en volgen de topsporter (met 30 %) en superheld (22%). Youssra van 11 klaagt dat haar eigen juf teveel kwebbelt en zou daarom wel eens een dagje les willen hebben van paardrijdster Anky van Grunsven.

Vanzelfsprekend moet de Firma Fleeco over een groot bestand beschikken van mensen die ze kunnen inzetten wanneer er iemand vervangen moet worden. We vroegen de kids ook wie zij dan wel een dagje zouden willen overnemen. De voetballers in het Nederlands elftal worden veel genoemd en ook het rijke leventje van Miley Cyrus (Hannah Montana) lijkt de kids wel heel aantrekkelijk. Maar Liselotte van 12 jaar zou het liefst een dagje haar vriendin vervangen omdat die op een grote boerderij woont en haar dat zo gaaf lijkt. Yannick (9 jaar) zoekt het verder van huis. Hij zou graag eens een ruimtevaarder willen vervangen omdat hij graag op avontuur wil en het zijn droom is om eens in een raket te zitten.

Disney's De Vervangers zijn elke schooldag om 10.00 uur en 16.25 uur te zien bij JETIX. JETIX doet jaarlijks veel onderzoek naar wat kids willen en wat er in kids omgaat.