Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 januari 2009

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Met ruim 1,68 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Een 23-jarige automobilist uit Westerhaar raakte zondag 11 januari zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zondagavond 11 januari omstreeks 23.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de Kuipersdijk in Hengelo, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 23-jarige man uit Westerhaar, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,68 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (09-003998)

Inbraak in een bedrijf, politie zoekt getuigen

Almelo

Op zondagmorgen 11 januari omstreek 06.40 uur heeft een inbraak plaats gevonden in een bedrijf aan de Parmentierweg in Almelo. Uit het bedrijf werden diverse computers gestolen.

De politie is opzoek naar de dader(s). Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de inbraak. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie, team Almelo, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-003857)

Man verdacht van rijden onder invloed van alcohol, rijbewijs ingevorderd

Lattrop Breklenkamp

Een 41-jarige automobilist uit Denekamp raakte op zondag 11 januari zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zondagmorgen 11 januari omstreeks 07.00 uur kreeg de politie melding dat een automobilist tegen een hekwerk van een perceel aan de Disseroltweg in Lattrop Brekelenkamp was gereden en er van tussen ging zonder zijn identiteit bekend te maken. De auto werd op de Korenmorsweg aangetroffen. De auto had een voorwiel verloren en kon niet verder rijden, de bestuurder zat nog in de auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 41-jarige man uit Denekamp, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De man weigerde alle medewerking aan een ademanalyse. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (09-003854)

Snelheidsduivel aangehouden

Oldenzaal

Een 38-jarige man uit het Poolse Ozarow Mazowiecki werd op zondagavond 11 januari omstreeks 23.00 uur aangehouden toen hij met zijn auto snelheden haalde van 200 km per uur op de A1 ter hoogte van Oldenzaal. In overleg met Justitie kon de man na betalen van de bekeuring van 650,- euro zijn weg verder vervolgen. (09-003999)

Met ruim 2,11 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 39-jarige automobilist uit Enschede raakte op 12 januari zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Maandagmorgen 12 januari omstreeks 02.00 uur belde een 39-jarige man uit Enschede naar de politie met de mededeling dat hij het niet eens was met zijn ontslag en verhaal wilde halen bij zijn ex-werkgever. Dit werd door de politie geadviseerd niet te doen. De politie ging kijken op de Surinamestraat in Enschede. Daar bleek de beller te staan met de auto.

Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 39-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 2,11 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (09-004018)

Inbreker overlopen

Enschede

Een 32-jarige man uit Enschede werd op 11 januari aangehouden, omdat hij op heterdaad werd betrapt tijdens een inbraak uit een woning aan de Haarlebrink in Enschede.

Zondagavond 11 januari omstreeks 22.30 uur hoorden bewoners gerommel in hun woning aan de Haarlebrink in Enschede. Toen de 33-jarige bewoner pools hoogte ging nemen stond hij oog in oog met een inbreker. De man bedreigde de bewoner met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Hier was de bewoner niet van gediend en er ontstond een handgemeen in de woning. De inbreker ging er snel vandoor, maar buiten kon hij worden aangehouden door de ter plaatse gekomen politieagenten. De man, een 32-jarige Enschedeër werd aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-003996)

Jongen aangehouden na mishandeling

Enschede

Een 17-jarige jongen uit Enschede werd op zondag 11 januari aangehouden omdat hij een 19-jarige man mishandeld had.

Zondag 11 januari deed een 19-jarige man uit Enschede aangifte van mishandeling. De man stond met een aantal vrienden op de Markvelderbrink toen een 17-jarige jongen eveneens uit Enschede zich bij de groep voegde. De 17-jarige gaf de 19-jarige enkele vuistslagen en ging er van door. De politie kon de jongen in zijn woning aanhouden. De jongen is in verzekering gesteld en de politie doet onderzoek naar het hoe en waarom van de mishandeling. (09-003960)

Roekeloos rijgedrag, rijbewijs ingevorderd

Markelo

Een 23-jarige man uit Hengelo raakte op zondag 11 januari zijn rijbewijs kwijt, nadat hij tijdens het rijden met hoge snelheid een ongeval had veroorzaakt. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd.

Zondagmiddag 11 januari omstreeks 15.15 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Herikerweg in Markelo. Bleek dat een 23-jarige man uit Hengelo met hoge snelheid tegen een geparkeerde auto van een 23-jarige vrouw uit Markelo reed. Deze auto schoof vervolgens tegen de geparkeerde auto van een 50-jarige man uit Holten, waarna deze auto vervolgens tegen de geparkeerde auto van een 29-jarige Enschedeër gleed. Uit onderzoek bleek dat de 23-jarige vaker asociaal rijgedrag vertoond had. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd. (09-003932)

Onrustige uitgaansnacht

Almelo

Zes personen werden in de nacht van zaterdag 10 en zondag 11 januari aangehouden na diverse schermutselingen.

In de nacht van zaterdag 10 januari en zondag 11 januari werden in het centrum van Almelo zes personen aangehouden. Op de Waagplein werd omstreeks 03.55 uur een 30-jarige Almeloër aangehouden voor order verstoring. Bij hem werd een groot vleesmes aangetroffen en in beslag genomen. Rond 04.00 uur moest een lastige klant worden verwijderd uit een horecagelegenheid aan het Waagplein. De 31-jarige Almeloër was erg lastig en wilde het pand niet verlaten. Even daarna omstreeks 04.30 uur werd een massale vechtpartij gemeld op de Galerij. Een 17-, 17-, 19-, 23-jarige, allen afkomstig uit Almelo, werden aangehouden. De politie doet onderzoek naar het hoe en waarom van de vechtpartij. (09-004010)

---- --