Algemene Onderwijsbond

Utrecht, 12-01-2009

Gratis lidmaatschap Algemene Onderwijsbond voor 5.000 studenten

De Algemene Onderwijsbond (AOb) biedt 5.000 studenten die dit jaar afstuderen een gratis lidmaatschap aan. Dit is een laagdrempelige manier om jongeren kennis te laten maken met de onderwijsbond en hen te informeren over hun rechtspositie als jonge leerkracht. In de eerste drie maanden van 2009 bezoeken medewerkers van de Algemene Onderwijsbond vrijwel alle opleidingen voor basis en voortgezet onderwijs. De AOb is sterk in opkomst. De bond groeit al zes jaar met gemiddeld 1.000 leden per jaar. Het aandeel jonge docenten neemt het snelst toe.

Uit eigen onderzoek blijkt dat studenten behoefte hebben aan informatie over solliciteren, hun salarisinschaling en carrièremogelijkheden. Tijdens hun lidmaatschap worden de studenten hierover uitvoerig geïnformeerd, zodat zij zelfverzekerd kunnen solliciteren en starten in hun nieuwe onderwijsbaan. Studenten krijgen het twee wekelijkse Onderwijsblad, voorlichtingsmateriaal en kunnen deelnemen aan workshops over hun rechtspositie. Ook wordt hun stem gehoord over onderwijsinhoud en (toekomstige) arbeidsvoorwaarden.

Het gratis lidmaatschap is bedoeld voor studenten aan de pabo, lerarenopleidingen voortgezet onderwijs en universitaire lerarenopleidingen. De Algemene Onderwijs bond deelt aan de studenten een cadeaubon ter waarde van ¤50,- uit. Hierop staat een code waarmeee de studenten zich kunnen registreren als lid. Hun lidmaatschap loopt tot en met september 2009 door. Hierna kunnen zij kiezen of ze hun lidmaatschap willen verlengen.

Meer informatie :
Jurjen van den Bergh, persvoorlichter AOb
06 229 915 79 / 030 29 89 210