Persbericht

Adobe en Intel breiden Flash Platform uit naar televisies Overeenkomst maakt rijke webcontent mogelijk op TV

Amsterdam, 12 januari 2009 ­ Adobe® Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) gaat samenwerken met Intel Corporation aan de ontwikkeling om de Adobe® Flash®-technologie in te zetten en te optimaliseren voor de Intel® Media Processor CE 3100, de nieuwste System on Chips (SoC) voor consumentenelektronica. Hiermee worden klanten voorzien van rijkere, (webgebaseerde) videokijkervaringen via geavanceerde Intel-gebaseerde digitale kabelontvangers, Blu-ray spelers, digitale televisie en AV-apparatuur voor retail-doeleinden.

De high definition-functionaliteit van het Adobe Flash Platform in combinatie met de Intel® Media Processor CE 3100, creëren een krachtige entertainment hub. Deze levert rijke webcontent en op Adobe Flash-gebaseerde applicaties voor een breed scala aan consumentenelektronica met een internetverbinding. Intel en Adobe werken samen om zowel de Adobe Flash Player als Adobe Flash Lite(TM) te optimaliseren voor de CE3100. Daarnaast werken zij samen aan een toekomstige implementatie van de Adobe® AIR(TM)-technologie in het digitale thuisplatform van Intel.

Intel verwacht de CE3100 met ondersteuning voor een geoptimaliseerde implementatie van Adobe Flash Lite in de eerste helft van 2009 te introduceren.