Persbericht

Unit 4 Agresso marktleider in software voor project- en portfoliomanagement in EMEA ~ Nederlandse ERP-leverancier heeft volgens analistenbureau marktaandeel van 15,4% ~

Sliedrecht, 12 januari 2009 - ERP-leverancier Unit 4 Agresso is marktleider in de markt voor project- en portfoliomanagement (PPM) in de EMEA-regio, Dit stelt analistenbureau Gartner. Agresso Business World heeft met 15,4 procent het grootste marktaandeel ten opzichte van directe concurrenten. Het marktaandeel is berekend aan de hand van de omzet.

Gartner vergeleek dertig softwareleveranciers in de PPM-markt in het rapport 'Market Share: Project and Portfolio Management Software, EMEA, 2007'. De totale markt voor project- en portfoliomanagement software in EMEA groeide in dat jaar met 13 procent in deze regio tot meer dan 309 miljoen euro. Volgens Gartner beschikt PPM-software over drie functies: time management, resource management en cost management. Deze zijn ook geïntegreerd in Agresso Business World.

Overspoeld
"Project management - en sectoren als de bouw, architectuur, engineering en IT-dienstverlening - worden overspoeld door organisatieveranderingen, die een vast onderdeel zijn van de dagelijkse gang van zaken", zegt Ton Dobbe, Vice President Product Marketing bij Unit 4 Agresso. "De reden dat we het beter doen dan onze concurrenten heeft te maken met onze VITA(TM)-architectuur. Hiermee kunnen organisaties veranderingen snel doorvoeren op gebruikersniveau. Bedrijven die niet continue hoeven te blijven investeren in het aanpassen van hun applicaties, zijn flexibeler en kunnen veel geld besparen. In dit zware economische klimaat is onze focus op Businesses Living IN Change (BLINC(TM)) een voordeel in verticale markten, volgens zowel analisten als consumenten.”