Ingezonden persbericht


D66 geeft Europa een jong geluid

Vandaag heeft D66 haar kandidaten voor de Europese verkiezingen bekend gemaakt. Naast de lijsttrekker Sophie in 't Veld staan Gerben-Jan Gebrandy en Marietje Schaake als nummer 2 en 3 op de lijst voor D66.

Tevens zijn de Jongeren van D66 duidelijk vertegenwoordigd op de lijst voor de Europese verkiezingen. Maar liefst drie Jonge Democraten bevinden zich op verkiesbare plekken, Ivo Thijssen (5), Erik Veldman (7) en Sietse Wijnsma (9).

Rob Jetten, Voorzitter van de Jonge Democraten is verheugd over het nieuws: "Europa is de toekomst. Voor problemen die wij tegenkomen op het gebied van duurzaamheid en economie is Europese samenwerking essentieel. Om de toekomst voor ons en onze kinderen te waarborgen is het goed dat ook jongeren vertegenwoordigd zullen zijn in Brussel. Wij zijn immers de toekomst van Europa."

De komende periode zullen de Jonge Democraten zich inzetten om Europa op de agenda van Nederlanders te zetten. Hiermee zullen de Jonge Democraten laten zien waarom Europese samenwerking zo belangrijk is voor de regio, ons land en iedere Europese burger. Europa biedt de mogelijkheid voor een samenwerking op economisch gebied en een oplossing te bieden voor gedeelde problemen, als migratie, energiepolitiek en consumentenrecht. "Europa biedt Nederland veel mogelijkheden. Het is aan ons deze mogelijkheden optimaal te benutten." aldus de voorzitter van de Jonge Democraten.

---- --