Ingezonden persbericht


Samenwerking levert grootste reiscommunity van Nederland op

Nijmegen, 12 januari 2009 - De populaire reissite Wereldwijzer Reisforums en de reisblogservice ReisMee.nl hebben de handen ineengeslagen. De reissites zijn een samenwerking aangegaan om reizend Nederland van het ideale online reisplatform te voorzien. Door de samenvoeging mogen ze zich meteen de grootste reiscommunity van Nederland noemen.
Wereldwijzer en ReisMee zijn geen onbekende namen in de reiswereld. Wereldwijzer timmert al sinds 2000 aan de weg. De forums trekken dagelijks duizenden bezoekers die met elkaar discussiëren, op zoek zijn naar reisgenoten of reistips uitwisselen. ReisMee is in korte tijd uitgegroeid tot een zeer populaire site om reiservaringen te delen. Reizigers houden er hun eigen reisdagboek bij door reisverhalen, foto's en video's te plaatsen. Familie en vrienden blijven op die manier op de hoogte van de belevenissen en kunnen direct reageren.
Op de net gelanceerde nieuwe websites van beide partijen wordt de samenwerking duidelijk. De sites zijn slim met elkaar geïntegreerd. "We vullen elkaar prima aan en kunnen op deze manier reizigers dé online reisexperience bieden", aldus Jeroen Remijnse van Wereldwijzer. Laurens Taekema van ReisMee vult aan: "De reiziger anno 2009 doet bijna alles online: oriënteren, plannen, boeken, beleven, delen en socialisen. Door onze samenwerking ontstaat een social travelnetwerk dat daar helemaal op inspeelt.". Op de Vakantiebeurs 2009 in Utrecht presenteren Wereldwijzer en ReisMee de samenwerking aan het publiek.
Relevante websites bij dit persbericht:

- Wereldwijzer Reisforums: www.wereldwijzer.nl
- ReisMee: www.reismee.nl

Persbericht - 12 januari 2009

Over Wereldwijzer Reisforums
De website Wereldwijzer Reisforums is een interactief online reisplatform waar reizigers elkaar ontmoeten, met elkaar discussiëren en tips uitwisselen. Al meer dan 100.000 reizigers en vakantiegangers hebben zich aangemeld bij Wereldwijzer Reisforums. De site is op overzichtelijke wijze onderverdeeld in meer dan 50 landen, thema's en de diverse wereldcontinenten. Naast discussieforums is het op Wereldwijzer ook mogelijk om reisgenoten te zoeken, spulletjes te koop te zetten op de reismarkt, ervaringen over reisbestemmingen te delen, vakantiefoto's online te zetten en veel meer. De website wordt maandelijks door 200.000 Nederlanders en Vlamingen bezocht. QuaMundi Travel Media is eigenaar en exploitant van de website Wereldwijzer.

Over ReisMee
ReisMee is een reiscommunity waar reiservaringen in reisblogs gedeeld kunnen worden. De site is opgezet om het voor reizigers zo eenvoudig mogelijk te maken om informatie te vinden en delen. Reizigers gebruiken de reisblogs van ReisMee om gemakkelijk contact te houden met familie en vrienden en kunnen via de site ook nieuwe reizigers ontmoeten. Inmiddels maken duizenden reizigers actief gebruik van ReisMee en zijn er uit alle hoeken van de wereld reisverhalen gepubliceerd. ReisMee is een project van TND media, opgericht door Joni Danino en Laurens Taekema.

===================================
Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht