Ingezonden persbericht


Persbericht

Amstelveen, 12 januari 2009

Logica, BT en HP leveren nieuwe diensten aan het Rijk

Logica, BT en HP - verennigd in het consortium Match - hebben de eerste vier deeelovereenkomsten getekend met het ministerie van Binnenlandse Zaken voor het beheer van de rijksbrede ICT-infrastructuur van Digitale Werkomgeving Rijksdienst (DWR, het voormalige Rijksweb) en P-Direkt. Met deze vier opdrachten is een bedrag van circa ¤ 30 miljoen gemoeid voor een periodde van zeven jaar.

P-Direkt verzorgt voor het Rijk de personeels-en salarisadministratie, terwijl DWR de rol van ICT-dienstverlener vervult. Via DWR kunnen ministeries onder andere informatie met elkaar uitwisselen.

De opdrachten omvatten de zogeheten 'housing' en 'hosting' voor een viertal gebieden:
1. DWR-applicaties zoals de Rijksadressengids en de intranetsites van de ministeries.
2. De payroll-salarisverwerking voor 120.000 ambtenaren.
3. De Ontwikkeling, Test en Applicatie (OTA) - omgeving van P-Direkt voor de bouw en het testen van applicaties van de rijksoverheid.
4. De digitale samenwerkingsruimte van DWR om efficiënte en effectieve samenwerking met, en informatie-uitwisseling tussen rijksmedewerkers te stimuleren.

De opdrachten vloeien voort uit het raamcontract dat Match in oktober met het ministerie sloot voor het beheer en de levering van de rijksbrede ICT-infrastructuur van P-Direkt en DWR. Met dit contract wordt de continuïteit, kwaliteit en een efficiënte bundeling van beheerdiensten van de rijksbrede ICT-infrastructuur gewaarborgd. De waarde van het raamcontract is geraamd tussen ¤ 60 miljoen en ¤ 140 miljoen voor een en periode van zeven jaar.

De samenwerking tussen het Match-consortium en het ministerie past in het streven van het Rijk om de overheid als één concern te laten opereren. De komende jaren zal het beheer en onderhoud van de verschillende ICT-systemen van DWR en P-Direkt, dat nu nog bij verschillende ministeries is ondergebracht, bij Match worden samengebracht.

Binnen Match is Logica hoofdaannemer en system integrator. BT en HP vervullen respectievelijk de rol van hosting provider en solution provider.