Gemeente Utrecht

Twaalf nieuwe projecten mogelijk met subsidie stedelijk vernieuwingsbudget Rijk

In Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV) is tot 2010 nog ruimte om een aantal nieuwe projecten mogelijk te maken. In 2009 worden voor een bedrag van ¤ 7.650.000,- ttwaalf nieuwe projecten gerealiseerd.

Dit zijn een kinderkunstplaats in Hogeweide, restauratie van de historische Springertuin in Zuilen, de aanleg van een park rond het Castellum in Leidsche Rijn, twee hockeykunstgrasvelden in sportpark Welgelegen en de ontwikkeling van de waterkant in het Liesboschpark. Ook aan de restauratie van de villa Jongerius, die onlang volop in het nieuws is geweest, wordt bijgedragen. Evenals aan ontsluiting van het Hof van Zoudenbalch. Ook wordt een project uit het deelprogramma luchtkwaliteit gefinancierd, evenals geluidsanering van woningen en het herinrichten van een deel van de openbare ruimte in Kanaleneiland. Ook wordt een gebouw voor de parkeervoorziening A2 op Kanaleneiland gefinancierd.

Eind 2009 loopt de periode af waarbinnen Utrecht in ruil voor subsidie prestaties moet leveren in het kader van het Grote Steden Beleid (GSB). In het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV), een onderdeel van het GSB, bleken nog middelen beschikbaar, die nu worden ingezet voor bovenstaande projecten. De projecten starten in 2009 en worden naar verwachting in hetzelfde jaar afgerond. Mooie voorbeelden van projecten die met het huidige budget al zijn gerealiseerd zijn de Robijnhof in Hoograven en het multifunctionele centrum De Dreef in Overvecht.