Vereniging van Recreatieondernemers Nederland


P E R S B E R I C H T

Driebergen, 12 januari 2009

Arthur Helling nieuwe regiomanager RECRON Noord-Holland en Flevoland

Arthur Helling (40) is sinds donderdag 8 januari de nieuwe regiomanager voor de provincies Noord-Holland en Flevoland van RECRON. Hij neemt hiermee verantwoordelijkheden en taken over van Martin Maassen (Noord-Holland) en Arjan Kuiper (Flevoland) die ieder binnen de branchevereniging een uitbreiding van hun taken hebben gekregen. Martin Maassen is naast zijn MT taken binnen RECRON verantwoordelijk voor de kampeer- en bungalowbedrijfsgroep en heeft als Manager Nationale Belangenbehartiging de nodige landelijke dossiers onder zijn hoede gekregen. Arjan Kuiper is regiomanager Overijssel, bedrijfsgroepmanager voor de groepsaccommodaties en zal zijn taak als vakgroepmanager Kleinschalige Verblijfsrecreatie verder vormgeven.

Arthur Helling gaat zich binnen RECRON bezighouden met de belangenbehartiging van de leden in Noord-Holland en Flevoland. Hij is hun eerste aanspreekpunt voor advies op maat en vertegenwoordigt RECRON richting de diverse (Noord-Hollandse en Flevolandse) overheden. Ook voor de pers en andere toeristisch-recreatieve organisaties binnen de provincies is hij de belangrijkste contactpersoon van RECRON.

Helling kijkt uit naar zijn nieuwe functie: 'Zonder ondernemers, geen welvaart. Daarom heb ik het altijd een uitdaging gevonden om met ondernemers samen te werken. Want als ondernemer bevind je je nu eenmaal in een complexe omgeving, waarbij vaak grote belangen spelen, die niet altijd door derden op de juiste waarden wordt geschat. Mijn uitdaging is altijd geweest om ondernemers te helpen en te ondersteunen met als doel om hen nog beter te kunnen laten ondernemen. Uiteindelijk hebben we daar allemaal profijt van als samenleving. Dit sluit weer uitstekend aan bij de ambities en doelstelling van een vereniging als RECRON. Niet vreemd, dat ik me nu al bij RECRON erg thuis voel."

RECRON verkoos Helling onder andere boven andere kandidaten, omdat hij over ruime bestuurlijke ervaring beschikt. Zo was hij van 2002 tot en met 2006 wethouder bij de gemeente Hoorn. Vanaf 2007 is Helling zelfstandig ondernemer waarbij hij als projectleider meerdere projecten tot een goed einde bracht.

Met vriendelijke groet,
RECRON

Marike Rosier
Manager Communicatie en Public Affairs

Hoofdstraat 82
Postbus 102

3970 AC

DRIEBERGEN

Nederland

Tel. 0343 - 52 47 00

Fax. 0343 - 52 47 01

Internet: www.recron.nl

E-mail: info@recron.nl
RECRON, de Vereniging van Recreatieondernemers Nederland, streeft naar een optimaal ondernemersklimaat in de recreatiebranche en behartigt de collectieve en individuele belangen van de leden. De brancheorganisatie vertegenwoordigt ongeveer 2000 recreatiebedrijven. Hieronder vallen kampeerbedrijven, bungalowparken, groepsaccommodaties, dagattracties, buitensportbedrijven, zwembaden en sauna's.
------------------------------

Noot voor de redactie (