Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

LG op CES: innovatie en design voorop
LG sleept veertien CES 2009 Innovations Awards in de wacht

Almere, 12 januari 2009 - LG Electronics presenteert een groot aantal van zijn nieuwe, innovatieve producten op de Consumer Electronics Show ( CES). Deze vond plaats van 8 tot en met 11 januari 2009 in Las Vegas (VS). De Consumer Electronics Association (CEA), organisator van deze grootste consumentenelektronicabeurs van de wereld, heeft LG veertien CES 2009 Innovations Awards toebedeeld, waaronder de CES 2009 Best of Innovations Award in de categorieën mobiele telefoons en huishoudelijke apparatuur. De innovatieve en strak vormgegeven LG-producten vielen in alle zeven categorieën in de prijzen. Een greep uit het nieuwe productportfolio op het gebied van audio en video, IT- apparatuur en mobiele telefonie.

Lcd en plasma
LG introduceert maar liefst twaalf nieuwe, verfijnd ogende full HD-televisies voorzien van de nieuwste technologie. De negen lcd- en drie plasma-tv's hebben beeldschermen variërend van 19-inch tot 60-inch. De televisies zijn voorzien van geavanceerde technologieën als LED Backlight en draadloze verbindingen. De TruMotion 200 (in NL) Hz-technologie zorgt voor uitzonderlijk natuurlijke beelden met levende kleuren en razendsnelle reactietijden. Daarbij vermindert het de beeldverwerking aanzienlijk, waardoor de tv's minder stroom verbruiken.

Tv met Ethernet
Twee van de nieuwe LG-tv's gepresenteerd op de CES, zijn voorzien van NetCast Entertainment Access. Deze plasma- en lcd-tv hebben Ethernet-connectiviteit waarmee een directe verbinding met internet tot stand komt. LG heeft nieuwe samenwerkingsverbanden met Yahoo!, Netflix en YouTube. Zo hebben gebruikers toegang tot nog meer webcontent, direct op hun tv. LG HD-tv's zijn de eerste die direct kunnen streamen vanaf Netflix. De twee nieuwe Blu-ray Disc-spelers BD370 en BD390 hebben deze optie ook. Daarnaast is de BD390 tevens voorzien van een aansluiting voor draadloos netwerk.

Blu-ray voor pc
Op het gebied van IT-apparatuur scoort LG punten met onder andere de N4B1, het eerste Network-Attached Storage-apparaat (NAS) ter wereld met geïntegreerde Blu-ray drive. Dit opslagmedium is vooral geschikt voor kleine kantooromgevingen of professionele thuisgebruikers. Dit apparaat is aan te sluiten op het netwerk in plaats van een pc, wat zorgt voor efficiënte en veilige dataopslag.

Met de LG BE08 Blu-ray-diskdrive kunnen gebruikers eenvoudig hun pc omtoveren in een minithuisbioscoop. Met een lees- en schrijfsnelheid van 8X behoort de drive tot de snelste ter wereld. Daarnaast upgradet deze brander standaard dvd's tot nagenoeg HD-kwaliteit. De GP08 Slim Drive van LG biedt extra flexibiliteit voor consumenten die op zoek zijn naar een slanke, mooi vormgegeven externe harde schijf.

Inventieve monitoren
Ook op het gebied van monitoren zit LG niet stil. Het Triple View 47-inch lcd-beeldscherm (M4714V) won een van de Innovations Awards. Deze monitor is ideaal voor adverteren. Meerdere mensen kunnen tegelijkertijd op het scherm kijken, waarbij er vanuit drie verschillende hoeken een ander beeld te zien is. De nieuwe touchscreenmonitoren van LG, de M3202T-BA (32-inch) en de M4212T-BA (42-inch), zijn speciaal ontwikkeld voor de onderwijs-, horeca- en retailbranches. Ook uiterst geschikt voor winkels of horecagelegenheden zijn de stretch screens M2900S-BN (29-inch) en M3800S-BN (38-inch). Deze schermen zijn slechts half zo hoog als een traditionele monitor. De True3D-monitor van LG (M4210D-B21) biedt een heuse 3D-ervaring zonder dat hier een speciale bril voor nodig is.

Mobiele innovatie
Als wereldwijd toonaangevende producent van mobiele telefoons heeft LG ook in 2009 heel wat in petto. Niet alleen voor wat betreft mobiele toestellen, maar ook op het gebied van vernuftige accessoires, bijvoorbeeld gebaseerd op zonne-energietechnologie. Daarnaast verrijkt LG zijn stijlvolle toestellen met de nieuwste touchscreentechnologie, geavanceerde muziek- en tv-mogelijkheden, en Bluetooth 2.0.

LG Dare
Het 3-inch touchscreen van de LG Dare herkent handschriften. De Dare is geschikt voor V Cast, een speciaal 3G-netwerk voor het downloaden en streamen van audio en video. De 3.2 megapixel camera heeft geavanceerde functies, waaronder gezichtsdetectie. Met de tool voor fotobewerking maken gebruikers in een handomdraai een meesterwerk dat eenvoudig vanaf de telefoon is up te loaden naar een sociale-netwerksite, zoals Hyves of Facebook.

LG Vu
De LG Vu geeft televisie-uitzendingen, websites, films en foto's kraakhelder weer op een intuïtief touchscreen. Een muziekspeler, 2.0 megapixel camera en optie voor het delen van video's maken deze hippe telefoon helemaal af.

De komende maanden geeft LG meer specifieke informatie vrij over bovenstaande producten.

###

Over LG Electronics
LG Electronics is een wereldwijd vooraanstaande producent en technologische vernieuwer op het gebied van consumentenelektronica, huishoudelijke apparatuur en mobiele communicatie. 114 locaties, waarvan 82 dochterondernemingen, bieden werk aan meer dan 82.000 mensen wereldwijd. De geconsolideerde omzet over 2007 bedroeg ruim 44 miljard dollar. LG Electronics is onderverdeeld in vijf bedrijfsonderdelen: Home Entertainment, Home Appliance, Air Conditioning, Business Solutions en Mobile Communications. LG Electronics is wereldwijd marktleider op het gebied van mobiele handsets, flatscreen tv's, airconditioners, wasmachines, optische opslagapparatuur, dvd-spelers en home cinema-systemen.