NOVA

12-01-2009

Milieumisdrijven: veel ernstiger dan gedacht
Sloopschepen vol asbest, mest die meters diep de grond in loopt en gevaarlijke chemicaliën die in het water worden geloosd. Op grote schaal worden milieumisdrijven gepleegd. Het wordt gesignaleerd, maar er gebeurt weinig.

De laatste persconferentie van Bush
Op 20 januari wordt Barack Obama beëdigd als president van de Verenigde Staten. En daarmee neemt Amerika, na acht jaar George W. Bush, officieel afscheid van de minst populaire president uit haar geschiedenis. Vandaag hield president Bush zijn laatste persconferentie.

'Onderzoek naar Irak nodig'
Vijf oud-ministers van Buitenlandse Zaken - Ben Bot (CDA), Hans van den Broek (CDA), Jozias van Aartsen (VVD), Hans van Mierlo (D66) en Max van der Stoel (PvdA) - vinden dat er een parlementair onderzoek moet komen naar de besluitvorming rond de Nederlandse politieke steun aan de oorlog tegen Irak in 2003. Premier Balkenende is fel tegen een onderzoek. NOVA spreekt met een aantal oud-ministers.

Malkovich verfilmt roman Arnon Grunberg
De Amerikaanse acteur John Malkovich gaat de verfilming van 'De geschiedenis van mijn kaalheid', de roman van Arnon Grunberg, produceren. Dat zei Malkovich in een gesprek met NOVA College Tour. De opnames van NOVA College Tour vonden gisteren plaats. Op 24 januari wordt NOVA College Tour met gast John Malkovich uitgezonden. Maar vanavond in NOVA alvast een voorproefje.

Presentatie: Twan Huys

(Onderwerpen onder voorbehoud)
Politie sluit slachtoffers mensenhandel op
Museum krijgt topstuk Max Beckmann voor vriendenprijs


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht