Ingezonden persbericht


EA KONDIGT NIEUWE TITELS VOOR DE Mysims-GAMEREEKS AAN

MySims Party en MySims Racing voor de Wii en Nintendo DS worden in 2009 gelanceerd

Schiphol-Rijk, 12 januari 2009 ­ Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) maakte vandaag de eerste details bekend over twee nieuwe titels van de MySims(TM)-gamereeks. MySims(TM) Party en MySims(TM) Racing zullen in 2009 verschijnen en worden beide exclusief voor de Wii(TM) en Nintendo(TM) DS ontwikkeld.

"Bij het creëren van de MySims-wereld wilden we dat de MySims-personages onderdeel zouden zijn van verschillende gamebelevingen. We zijn dan ook verheugd om nu MySims Party en MySims Racing bij de fans en nieuwe spelers te introduceren," aldus Tim LeTourneau, uitvoerend producent voor MySims. "We hebben enorm veel succes geboekt met MySims, zowel met de originele game als met MySims Kingdom dat in de herfst van 2008 werd uitgebracht. Spelers hebben zich echt met de personages geïdentificeerd en nu geven we ze twee compleet nieuwe en opwindende belevenissen. Wij geloven dat MySims Party en MySims Racing een geweldige manier zijn om de creativiteit en humor waar de spelers van deze franchise zo dol op zijn te combineren met een fantastische arcadegameplay voor meerdere spelers."

MySims Party voor de Wii
MySims Party zorgt altijd voor een feestje met 50 minigames om uit te kiezen, elk met een verschillende MySim. Jij en je vrienden kunnen je helemaal uitleven op extreme snowboardkunsten, de strijd aanbinden met een robot of jullie ritmische talenten laten zien aan DJ Candy in een flitsende dansuitdaging. Elk MySim-personage brengt een unieke combinatie van vaardigheden mee naar de missie. Met verschillende niveaus van uithoudingsvermogen, snelheid en geluk heb je de optie om de beste MySim voor je opdracht uit te kiezen. Je kunt de minigames een voor een spelen of jij en je vrienden kunnen ze in een themafestival spelen als Eten, Muziek en Sport waarin meerdere minigames te spelen zijn.

MySims Party voor de Nintendo DS
Neem de minigames met je mee! MySims Party voor de Nintendo DS biedt je 40 minigames om uit te kiezen. Deze games zijn speciaal voor de DS ontwikkeld en zorgen voor urenlang speelplezier. Je kunt dinosaurusfossielen opgraven, samen met Goth Boy een avontuur beleven in het Spookhuisspel of je gitaar laten loeien in Luchtgitaarheld!

MySims Racing voor de Wii
Race naar de finish in MySims Racing! Neem het op tegen tal van listige MySim-tegenstanders op exotische circuits! Race met maximaal drie vrienden in de intense multiplayer-modus. Zoek tijdens je race naar fantastische power-ups als de hittezoekende jack-o-lantern pompoen of een bellendruppelaar waarmee je de competitie om zeep kunt helpen. Er zijn eindeloze aanpassingsmogelijkheden zodat jouw wagen je snelle persoonlijkheid weerspiegelt. Je kunt van carrosserie veranderen, een andere kleurtje kiezen en tal van accessoires toevoegen. Bovendien kun je naast de look van je wagen ook de kracht, versnelling en hantering veranderen door tal van motoren, ophanging en banden met elkaar te combineren.

MySims Racing voor de Nintendo DS
Neem de race met je mee! Met MySims Racing voor de Nintendo DS kun je met maximaal drie vrienden tegen elkaar racen met behulp van een locale draadloze verbinding of Nintendo Wi-Fi.

MySims Party en MySims Racing werden ontwikkeld door De Sims Studio. MySims Party heeft een PEGI rating van 3+. De PEGI-rating voor MySims Racing is nog niet bekend. Bezoek voor meer informatie www.mysims.com. Bezoek www.info.ea.com voor materiaal.

###

Over De Sims
Sinds de De Sims(TM)-gamereeks werd geïntroduceerd in februari 2000, is er tot op heden het indrukwekkende aantal van 100 miljoen exemplaren van verkocht. De Sims(TM)-gamereeks is in 22 talen vertaald in 60 verschillende landen. De reeks werd binnen de kortste keren over de hele wereld populair en zelfs een cultureel fenomeen. Bezoek www.desims2.nl voor het laatste nieuws over De Sims en om de hipste creaties van onze community-leden voor De Sims 2 te bekijken. Kijk op www.desims3.nl om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en informatie over De Sims 3. Bezoek www.desims2.nl.mysims voor meer informatie over de MySims-gamereeks.

Over Electronic Arts
Electronic Arts Inc. (EA), dat haar hoofdkantoor in Redwood City, Californië heeft, is de grootste ontwikkelaar en uitgever ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTSTM, EATM, EA SPORTS Freestyle TM en POGOTM. In het boekjaar 2008 registreerde EA 3,67 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 27 titels waarvan er meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. EA's homepage en online gamesite zijn te vinden op www.electronicarts.nl. Ga voor meer informatie over de producten van EA en de volledige teksten van persberichten naar http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS Freestyle, POGO, De Sims en MySims zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Wii en Nintendo DS zijn handelsmerken van Nintendo. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de betreffende eigenaren.

Perscontact:

Eline Mellink & Robbert Minderhoud
Pride PR voor Electronic Arts
+31 71 568 00 28
ea@pridepr.nl