Gemeente Dinkelland


PERSBERICHT

Van: Joost Meijer
Datum: 12 januari '09
Betreft: Gladheidbestrijding Dinkelland
Dinkelland heeft gladheid onder controle

De gladheidbestrijding van de gemeente Dinkelland is goed opgewassen gebleken tegen de winterse omstandigheden van de afgelopen weken.

Toelichting

De gladheidbestrijding van de doorgaande routes met de hoogste prioriteit met een totale lengte van 340 kilometer is door afdeling Openbare Ruimte met een zes-tal strooicombinaties in eigen beheer uitgevoerd. Vanwege de aanhoudende winterse omstandigheden zijn ook de resterende wegen gestrooid waarbij ook agrariërs die niet meer bereikbaar waren voor aanvoer van voer- en afvoer van melk en vee de helpende hand is toegestoken. Ook werden diverse bejaardenhuizen, kerken en zorgaanbieders (zoals fysiotherapie en huisartsenpraktijken) meegenomen bij de strooirondes. In totaal hebben de mannen op de strooiwagen tot nu toe zo'n 35 keer moeten uitrukken, waarbij vaak om half vier 's ochtends werd gestart.

Verantwoordelijk wethouder Eric Kleissen: "We zijn zeer tevreden over de bestrijding van de gladheid tot nu toe. We zijn vaak uitgerukt met als resultaat dat de meeste wegen in Dinkelland goed begaanbaar waren. De meldingen die vervolgens nog bij de gemeente binnen zijn gekomen, zijn op urgentie bekeken. Helaas konden we niet altijd overal tegelijk zijn. We hebben als gemeente echter de taak en de verantwoordelijkheid om de wegen redelijkerwijs ijsvrij te houden, waarbij hoofdroutes die voor de hulpdiensten toegankelijk moeten zijn, een duidelijke prioriteit hebben. Routes die buiten de hoofdroutes liggen, zijn dan ook noodzakelijkerwijs later aan bod. Enige frustratie hierover kan ik me voorstellen, maar we proberen altijd om dergelijke meldingen binnen 24 uur op te lossen.'

Voor de gemeente is het goed om te constateren dat logistiek gezien het strooien vanaf de nieuwe werf locatie "de Mors" in Ootmarsum efficiënter verloopt dan vanaf de voormalige twee werf locaties in Denekamp en Weerselo.

Mededelingen voor de redactie:
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Team Communicatie, Joost Meijer, telefoonnummer 0541-854 100 of 06-16594593 of jwg.meijer@dinkelland.nl.

---- --