Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Vooral knieën nekken wintersporters

Den Haag, 12 januari 2009

De ANWB heeft tot nu bijna 450 onfortuinlijke wintersporters geholpen. Knieletsel komt het meeste voor. Zo'n 60 patiënten zijn middels een gipsvlucht naar Nederland vervoerd. Dat blijkt uit een eerste inventarisatie van de ANWB. Het aantal wintersportpatiënten ligt op hetzelfde niveau als vorig jaar. De bond wijst erop dat de een groot aantal wintersporters nog zal afreizen naar de Alpen de komende weken.

De grootste drukte wordt verwacht in de voorjaarsvakantie. Deze vakantie loopt van 14 februari tot en met 22 februari (regio's noord en midden) en regio zuid 21 februari tot en met 1 maart.

De wintersportcondities zijn in de belangrijkste wintersportlanden Oostenrijk en Frankrijk goed. De pistes zijn op dit moment goed begaanbaar en de kwaliteit van de sneeuw is goed. De ANWB adviseert een reisverzekering met wintersportdekking af te sluiten. Alleen een zorgverzekering dekt lang niet alle kosten.

Uit pechmeldingen van de belangrijkste wintersportlanden blijkt dat storingen aan startproblemen en uitval van accu's de belangrijke euvels bij de auto op wintervakantie zijn.

Nieuwe wintersportinformatie
Met een nieuwe, gratis applicatie voor de mobiele telefoon kunnen ANWB-leden direct informatie opvragen over de vijf populairste wintersportlanden in Europa.
Door met de mobiele telefoon de site anwb.mobi/wintersport te raadplegen, kunnen leden informatie opvragen over skigebieden in Duitsland, Frankrijk,Oostenrijk, Zwitserland en Italië. ANWB-leden kunnen toeristische tips en pistekaarten van skigebieden bekijken.

Op anwb.nl is allerlei informatie te vinden over wintersportgebieden in Europa, rijden in de winter en wintersportvoorbereiding.

Persdienst ANWB

088-269 6239 (Annelies Tichelaar)
088-269 6288 (Markus van Tol)
088-269 6254 (Ad Vonk)
088-269 7803 (fax)