Gemeente Grootegast


:

Inspraak voorontwerp-bestemmingsplan Opende

Opende Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in de Inspraakverordening Grootegast (vastgesteld 27 januari 2004) bekend dat met ingang van 15 januari 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het voorontwerpbestemmingsplan âOpendeâ.

Dit bestemmingsplan omvat de kern Opende, het buurtschap De Singel en het bedrijventerrein Lauwerskwartier. Het in ontwikkeling zijnde nieuwe woongebied Drachtsterweg-Zuid is recent in een apart bestemmingsplan geregeld en heeft daarmee een aparte planologische regeling gekregen.

Het plan heeft in hoofdzaak een consoliderend karakter. Dat wil zeggen: een plan dat in grote lijnen de feitelijke situatie vastlegt. Er zijn echter een aantal ontwikkelingen gaande die aandacht behoeven, zoals verwoord in de Visie Opende centrum. Er zijn enkele locaties waarvan reeds vaststaat dat er binnen afzienbare tijd veranderingen zullen plaatsvinden of wenselijk zijn. Voor deze locaties is in het bestemmingsplan de mogelijkheid geboden om een wijziging door te voeren. Burgemeester en wethouders kunnen in deze specifieke situaties de bestemming binnen een aantal randvoorwaarden wijzigen.

Het voorontwerp-bestemmingsplan ligt tijdens openingsuren ter inzage bij de balie Ruimte in het gemeentehuis en is ook te raadplegen op de gemeentelijke website: www.grootegast.nl.
Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijke of mondelinge reacties naar voren brengen. Schriftelijke reacties dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders. Voor mondelinge inspraakreacties kunt u contact opnemen met mevrouw M.A. Boomsma, tel. 695711.
Ten behoeve van het voorontwerp-bestemmingsplan wordt op maandag 9 februari 2009 om 20.00 uur in âDe Vesteâ, Verbindingsweg 7 te Opende een inspraakbijeenkomst gehouden. Op deze avond zal het plan worden toegelicht en bestaat er gelegenheid tot het stellen van vragen en het geven van (inspraak-) reacties.