Gemeente Grootegast


Inspraak voorontwerp-bestemmingsplan âKleine dorpenâ â Doezum, Kornhorn, Lutjegast en Sebaldeburen

Kleine dorpen Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in de Inspraakverordening Grootegast (vastgesteld 27 januari 2004) bekend dat met ingang van 15 januari 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het voorontwerpbestemmingsplan âKleine dorpenâ. Dit bestemmingsplan omvat de kernen Doezum, Kornhorn, Lutjegast en Sebaldeburen.

Het plan betreft een actualisatieplan en is daarmee in hoofdzaak consoliderend van aard. Dat wil zeggen dat de bestaande situatie in de 4 dorpen als uitgangspunt wordt genomen. Dat betekent niet dat er niets verandert. Het nieuwe plan maakt beperkte uitbreidingen mogelijk, zij het binnen een aantal randvoorwaarden. Daarnaast voorziet het plan in enkele wijzigingsbevoegdheden waarmee na vertrek van de huidige functie een herbestemming kan worden gegeven aan de daardoor vrijkomende panden/ percelen. Dit geldt o.a. voor de locaties in Kornhorn en Lutjegast die vrijkomen na de realisering van de Multifunctionele centra (MFC) in beide dorpen. De realisering van de MFCâs zelf maken geen onderdeel uit van dit bestemmingsplan Het voorontwerp-bestemmingsplan ligt ter inzage bij de balie Ruimte in het gemeentehuis en is tevens te raadplegen op de gemeentelijke website: www.grootegast.nl.
Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijke of mondelinge reacties naar voren brengen. Schriftelijke reacties dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders. Voor mondelinge inspraakreacties kunt u contact opnemen met mevrouw A.I. Fennema, tel. 695776.
Ten behoeve van voorontwerp-bestemmingsplan wordt op dinsdag 3 februari 2009 om 20.00 uur (zaal open vanaf 19:30 uur) in âHerberg in de Groote Gastâ, Hoofdstraat 59 te Grootegast een inspraakbijeenkomst gehouden. Op deze avond zal het plan worden toegelicht en bestaat er gelegenheid tot het stellen van vragen en het geven van (inspraak-)reacties.