Ingezonden persbericht


Achtste Rotterdamse schoolsportvereniging op nieuwe Lekker Fit-school

Ruim 150 kinderen van OBS de Kubus doopten hun basisschool maandagochtend om tot Lekker Fit-school. Tegelijkertijd openden ze hun eigen schoolsportvereniging. "Door 'Schoolsportvereniging Hordijkerveld' gaan kinderen eindelijk sporten bij verenigingen."

De basisscholieren worden via de schoolsportvereniging automatisch lid van één van de deelnemende sportverenigingen. Bij 'SSV Hordijkerveld' kunnen de kinderen kiezen uit voetbal (IJ.V.V. de Zwervers), tafeltennis (AA Drink / F.V.T.), basketbal (Rotterdam-Zuid) en dansen (S.K.V.R.).

De afgelopen periode hebben ruim 80 kinderen van OBS de Kubus deelgenomen aan proeftrainingen van de schoolsportvereniging. Directeur Hans Lesterhuis: "Dat is meer dan de helft van alle leerlingen. Voorheen konden de kinderen weinig aanvangen in onze wijk met hun grote enthousiasme voor sport. Nu kunnen kinderen via de school eindelijk structureel dichtbij huis sporten en lid worden van leuke sportclubs. En mochten ze geen lid worden, zorgen we er met het Lekker Fit-project voor dat ze sowieso voldoende bewegen." Lekker Fit is het actieprogramma van gemeente Rotterdam dat bewegingsarmoede en ongezonde Rotterdamse basisscholen bestrijdt.

Naar verwachting worden zeker 50 kinderen na de proeftrainingen lid van Schoolsportvereniging Hordijkerveld. Zodra ze de sport onder de knie hebben, gaan ze meedraaien in de reguliere competities. Dat betekent dat ze in het weekend competitiewedstrijden spelen bij clubs waar ze doordeweeks training van krijgen. Ze betalen dan ook de standaard contributie aan de vereniging.

Rotterdam Sportsupport, organisator van de Schoolsportvereniging, heeft Schoolsportvereniging Hordijkerveld kunnen realiseren met de financiële inbreng vanuit Pact op Zuid. Eerder zette de organisatie schoolsportverenigingen op in de wijken Katendrecht, Afrikaanderwijk, Pendrecht, Beverwaard, Lombardijen, Schiemond en het Nieuwe Westen. Deze eerste zeven Rotterdamse schoolsportverenigingen kenden een flitsende start. Ruim 600 kinderen zijn inmiddels lid geworden.

De opening werd maandag opgeluisterd door een clinic van de jonge toptalenten van tafeltennisvereniging AA Drink / F.V.T en andere sportactiviteiten. Ruim150 kinderen toonden hun kunsten aan RTV Rijnmond-presentator Bart Nolles en de vele andere toegestroomde genodigden, onder wie de IJsselmonde portefeuillehouder Bram van Hemmen.

Meer informatie over schoolsportverenigingen: www.schoolsportvereniging.nl.



Ingezonden persbericht