Ingezonden persbericht


Côte d'Ivoire bevestigt haar vertrouwen in Zetes met twee nieuwe identificatiecontracten


* Contract voor de personalisering van diplomatische en dienstpaspoorten
* Contract voor de levering van biometrische visa en consulaire registratiekaarten

Brussel (België) - Abidjan (Côte d'Ivoire), 12 januari 2009 - Zetes, de Europese specialist in oplossingen voor de automatische identificatie van personen en goederen, kondigt de ondertekening van twee nieuwe contracten met Côte d'Ivoire aan. Zetes haalde eerder al het project rond de personalisering van de gewone biometrische paspoorten binnen. Deze nieuwe projecten liggen in het verlengde van die samenwerking, daar ze enerzijds de personalisering van de diplomatische en dienstpaspoorten en anderzijds de levering van biometrische visums en consulaire registratiekaarten omvatten.

Zetes zal in het kader van deze projecten opnieuw de technische partner zijn van de SNEDAI (Société Nationale d'Edition de Documents Administratifs et d'Identification), handelend voor rekening van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

De registratiewerkzaamheden voor de diplomatische en dienstpaspoorten vinden plaats op het Ministerie van Buitenlandse Zaken terwijl de personalisering van de paspoorten gebeurt in het centrum dat door Zetes en SNEDAI werd geïnstalleerd in Abidjan.

Het Franse bedrijf Imprimerie Nationale levert de te personaliseren blanco paspoorten.

Het contract betreffende de biometrische visums en de consulaire kaarten (bedoeld voor Ivoriaanse burgers die in het buitenland verblijven) voorziet in de installatie van registratiestations in 44 ambassades verspreid over de wereld. Zetes zal de installatie van een twintigtal registratiestations uitvoeren in 8 verschillende landen, waaronder een in de luchthaven van Abidjan. De overige posten worden rechtstreeks door SNEDAI geïnstalleerd.

De implementatie van dit project gebeurt in samenwerking met Hologram Industries. Dit bedrijf levert oplossingen voor het aanbrengen van gelamineerde etiketten, bedoeld om de authenticiteit van documenten aan te tonen, waarmee de twee soorten documenten beveiligd kunnen worden.

"We zijn erg tevreden over de oplossingen en uitrustingen die Zetes heeft geleverd voor de aanmaak van de gewone biometrische paspoorten. Het is dan ook logisch dat we voor de nieuwe projecten voor de productie van reisdocumenten eveneens op Zetes beroep doen", stelt M. Poby, algemeen directeur van de SNEDAI. Dankzij deze nieuwe installaties zullen zowel onze burgers die naar het buitenland gaan als de mensen die naar Côte d'Ivoire komen, beschikken over identificatiedocumenten die geproduceerd werden volgens de meest moderne beveiligingsmethodes. De authenticiteit ervan zal op die manier vlot aangetoond kunnen worden."

"Deze nieuwe contracten getuigen van het goede verloop van het nationale paspoortenproject dat in 2007 van start ging en van de uitstekende samenwerking met SNEDAI", vervolgt Alain Wirtz, CEO van Zetes. "Hierdoor kunnen we bovendien extra voordeel halen uit de reeds geïnstalleerde infrastructuur en er de rendabiliteit van verhogen. We zijn fier dat onze partner opnieuw vertrouwen in ons stelt, en we zijn ervan overtuigd dat we dankzij onze gezamenlijke inspanningen succes zullen boeken in het kader van deze projecten."

EINDE